Свалиха информацията от първата "черна кутия" на падналия самолет

Втората "черна кутия" е открита без записващото устройство

ОFFNews 25 март 2015 в 21:35 11883 2

От първата "черна кутия" на разбилия се във вторник самолет на Germanwings е извлечена подходяща за разследване информация, обяви директорът на френската агенцията за авиационна безопасност BEA Реми Жути.

В нея се съхранява звукозапис на разговорите в пилотската кабина.

"Работата е започнала тази сутрин и е продължила няколко часа. Но все още е твърде рано да се правят заключения", заяви той.

"В момента нямаме никакво обяснение какво е предизвикало рязкото снишаване на летателното средство, което е довело до инцидента", призна експертът.

Той потвърди, че е намерен само корпусът на втората "черна кутия", но не и записващото устройство, което би трябвало да е в нея.

Според неофициална информация на германското издание "Билд" една минута преди да започна рязкото спускане на Airbus A-320 на авиокомпания Germanwings пилотът е потвърдил получаването на указания от френските диспечери, след което е комуникацията е била прекъсната.

Екипажът не е отговарял на запитванията на въздушния контрол в следващите 10 минути, след което е изчезнал от радарите.

Реми Жути поясни, че започната детайлна работа с аудио файла, за да се интерпретират точно гласовете и звуците, ще отнеме най-малкото няколко дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!