Спряха топлата вода в Киев заради икономии

OFFNews Последна промяна на 04 август 2014 в 15:53 3725 21

Топлата вода в Киев беше спряна, за да се пести газ за отоплителния сезон. Това заявиха от компанията „Киевенерго“.

Спирането на топлата вода е по заповед на министъра на енергетиката на Украйна.

До момента без топла вода са 882 000 потребители, като при повече от 83% от тях причината е спирането на топлоизточниците, а при останалите – заради ремонтни работи.

Ограничаването на потреблението на газ през летния сезон ще позволи на Киев да използва спестения газ за отоплителния сезон, обясни директорът на „Киевенерго“ Александър Фоменко.

Миналата седмица от киевската градска администрация обясниха, че за Киев има 1,2 млрд. кубични метра газ, които трябва да бъдат използвани за отопление. Това количество обаче няма да е достатъчно и затова са необходими икономии.

Кметът на Киев Виталий Кличко увери, че спирането на топлата вода е временна мярка и призова жителите на украинската столица да използват енергоспестяващи уреди в домовете си.

В момента няма доставки на газ от Русия и доставеният газ отива за запълване на газохранилищата. Това става по искане на кабинета, но ние се отнасяме с разбиране към това решение. Надявам се, че жителите на Киев също ще се отнесат с разбиране към това временно неудобство, като отчетат ситуацията в Киев и страната, допълни Кличко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2014 в 15:20

Лустрясъл, само псуеш, а по темата си бос като украински кашик в Донбас! Айде пусни клавиатурата и ходи се издрискай, че упърдя форума, мижитурка! А тоз Пламен ли е Пламенюк ли е селянина, да хваща за Лъвов и да ходи да коси нивите, че глад иде и студ, какъвто само най-старите украинци помнят. И не ми се сравнявайте с прибалтийските републики, щото Украйна и за трета ръка държава вече не може да мине. От Конго били предложили малко хуманитарна помощ на Киев да пратят, че ги съжалили.

04.08 2014 в 23:34

Май се задава Студомор!

04.08 2014 в 23:32

Фекален чалгатумор, сигурен съм, че имаш засъхнала мусака по ануса, та вече си Лудлайнятор.

04.08 2014 в 23:13

LudLustrator много рев и лай синко залял си форума :), а на изток 430 украйнски войници избягали в Руссия от глад :) е къде е това велико пройзводство на храни в Украйна да нахрани поне армията дето я пращат да наказва недоволните. Те и грузинците така големи биткаджии се правиха сега чета искали мир и любов с Русия.

04.08 2014 в 23:01

Ех Кирлив Потник, Доган така и не те научи да си миеш гъза, та вече си Насран Потник.

04.08 2014 в 22:53

Макгейн ше те оправи тебе.

04.08 2014 в 22:41

Глистите гуолем го вадите, ама дойде да се разходи Маккейн и -> няма правителство няма Южен ПАток, а Лавров с мекия под мишка и в Кочината!!!
-----
А иначе Обонго Бонго е толерантен и той е бил роб като глистите и им съчувстваше искаше да ги направи свободни, ама руска свиня от кладенчева вода разбира ли. Следващият президент ще бъде някой като Мит Ромни или Рейган, и хич няма да се церемони с Безиноколонката, на която ще пише "Бензин няма"

04.08 2014 в 22:28

Не им се сърдете на русоглистите, те не са виновни, когато Бог стигнал до тях му свършила глината и ги направил от лайно.

04.08 2014 в 22:28

пламка, пламка-а-а-ааа ти верно си клиничен случай. Не знам дали си го прихванал това по укропска линия, да те е заразила с него оня двер - мазната укропка или си го носиш по гейберастка линия на герП(утки).
Все да изпъкне, да се надуе, да се покаже... такъв, какъвто не е, ама много му се иска да бъде.
Ами пламка, укРУИНА последните 10 години никога не е произвеждала 30 "мильона" тона жито бе човек.
Ето отваряш на стр.4 и четеш по години. Данните за 2014 са прогнозни към 08 Май 2014. В доклада от началото на юли прогнозата е понижена, както за общото производство така и за средния добив. И цифрата 21 е заменена на 19,3млн.т.
http://www.informaecon.com/SampleReports/UkraineSampleReport.pdf


Но то укротонажа всъщност може да отговаря на 700кг та да ти е вярна прогнозата.
:))))))))))))))))))


Или пък да беше посочил поне общия обем производство на зърно, да прозвучи яко така 57млн.т.


Значи пламка, като кажеш някое чисълце, занапред трябва да имаме едно наум, че истинското число е било увеличено с около 50%.
Кат вожда си. и той ряза ленти на всеки км и накрая неговите км по-малко от тия на тройната ламя.
:))))))))))))))))

04.08 2014 в 22:05

Да ме извинява Мохамед