Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Спряха топлата вода в Киев заради икономии

OFFNews 04 август 2014 в 15:53 4240 21

Топлата вода в Киев беше спряна, за да се пести газ за отоплителния сезон. Това заявиха от компанията „Киевенерго“.

Спирането на топлата вода е по заповед на министъра на енергетиката на Украйна.

До момента без топла вода са 882 000 потребители, като при повече от 83% от тях причината е спирането на топлоизточниците, а при останалите – заради ремонтни работи.

Ограничаването на потреблението на газ през летния сезон ще позволи на Киев да използва спестения газ за отоплителния сезон, обясни директорът на „Киевенерго“ Александър Фоменко.

Миналата седмица от киевската градска администрация обясниха, че за Киев има 1,2 млрд. кубични метра газ, които трябва да бъдат използвани за отопление. Това количество обаче няма да е достатъчно и затова са необходими икономии.

Кметът на Киев Виталий Кличко увери, че спирането на топлата вода е временна мярка и призова жителите на украинската столица да използват енергоспестяващи уреди в домовете си.

В момента няма доставки на газ от Русия и доставеният газ отива за запълване на газохранилищата. Това става по искане на кабинета, но ние се отнасяме с разбиране към това решение. Надявам се, че жителите на Киев също ще се отнесат с разбиране към това временно неудобство, като отчетат ситуацията в Киев и страната, допълни Кличко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!