Следователи влязоха в офисите на ''Беса транс''

OFFNews 26 ноември 2021 в 21:42 1475 0

Офисите на туристическата агенция "Беса транс", чийто автобус катастрофира на българската магистрала "Струма", се проверяват от инспектори и следователи. 

Проверки се извършват на всички места, където агенцията има офиси. Целта е да се осигурят доказателствени материали, съобщи министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски и уточни, че полицията действа по нареждане на прокуратурата. Според него вече има връзка със собствениците на "Беса Транс" и с тях се водят разговори.

По-рано македонската полиция запечата офисите на "Беса транс", след като следователите и инспекторите не успяха да се свържат със собствениците на компанията, предаде БНТ.

Преди два дни властите в Скопие отнеха лиценза на компанията. Стана ясно и че изгорелият автобус преминал без лиценз 135 пъти границите на Северна Македония. Министерството на транспорта и съобщението посочи, че "Беса Транс" е извършвала злупотреби с лицензите и с това съзнателно е нарушавала закона за пътническия превоз, предадоха македонските медии.

Междувременно македонският външен министър Буяр Османи заяви, че транспортирането на ранените започва утре. Първите двама пострадали ще бъдат транспортирани утре, други двама - на 28 ноември, още двама души на 30 ноември и 1 човек ще бъде транспортиран на 1 декември. Подготвя се план как да бъдат транспортирани останките на загиналите 45 души

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови