Властите в Скопие отнемат лиценза на Беса Транс

OFFNews 24 ноември 2021 в 08:17 2252 1

Министерството на транспорта в Скопие започва процедура за отнемане на разрешителното на транспортната фирма "Беса Транс" заради тежката катастрофа у нас, при която загинаха 46 души.

Министърът на транспорта на Република Северна Македония Благой Бочварски съобщи пред журналисти, че след извършените досега проверки "Министерството на транспорта и връзките, като съответен орган, започна процедура за отнемане на разрешителното за работа на превозвача".

"Според получените информации от Министерството на вътрешните работи за изгорялото превозно средство констатирахме, че то не е било обявено от страна на превозвача, съгласно член 11 алинея 5 от Закона за пътното движение, и заради това го няма в електронната база на Министерството на транспорта", допълни Бочварски.

Медиите в Северна Македония съобщиха, че трима лекари от Института за съдебна медицина в Скопие ще се включат към екипа на българска територия. По думите на външния министър Буяр Османи тримата вече са пристигнали в София и очакват одобрение от нашите власти да се присъединят към работата, съобщи БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

24.11 2021 в 10:37

Реалността е много страшна. Вследствие на зле извършена работа, и липса на експертиза която да посочи това, на тази магистрала е направен направо капан за шофьори - знак във небето, мантинела ненадейно появяваща се на пътното платно, маркировка която избледнява и не е светлоотразителна, място за почивка край пътя направено на завой. Някой си е оставил ръцете като е “работил”, и по-лошо, след това на никой не му е пукало да оправи мърлявщината. Колко години ще ни трябват да се събудим от комунистическия сън, в който липсата на инициатива да поправиш нещо, от страх да не изпъкнеш, в който колективната безотговорност о която бършат ръцете си всички мърлячи, в който всичко ти е осигурено, дори краденето... Кога ще изличим тези пороци, колко още хора трябва да загинат, не само физически? Колко деца трябва да осакатим с неадекватно образование?
 
X

Да помогнем на украинските деца!