Сирия обвини САЩ във фалшифициране на доказателства

31 август 2013 в 08:32 2383 1

Сирия
Сирия

Сирийските власти посочиха доклада на ООН за използването на химическо оръжие от Дамаск като "напълно фалшифициран", предава АФП.

„Това, което администрацията на САЩ определя като неопровержимо доказателство, не е нищо друго, освен слухове, разпространявани от терористите, допълнени с техни лъжи и напълно фабрикувани истории”, става ясно от изявлението на сирийското външно министерство.

Доклада на инспекторите от ООН беше разчетен от САЩ като доказателство за вината на Сирия в употребата на химическо оръжие. 

Документите на ООН са все още неофициални, но Джон Кери прочете част от тях пред медии в САЩ, като той заяви, че в щатите вече има висока увереност във вината на Башар Асад.

Официалният доклад на ООН ще бъде готов след около 2 седмици.

Миналата седмица международната хуманитарна организация „Лекари без граници“ заяви, че няколкостотин души са загинали в Сирия със симптоми от нервно-паралитично въздействие.

Същото време властите в Дамаск съобщиха, че са открили склад на въстаниците, в който имало бойни отровни вещества и противоотровни медикаменти. От своя страна, бунтовниците обвиниха правителствените части в използването на химическо оръжие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews