Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Шарли ебдо с карикатура на Бог убиец година след касапницата

OFFNews 04 януари 2016 в 07:49 4577 0

Една година след нападението в редакцията на Шарли Ебдо хумористичното издание излиза с карукатура на Бог - убиец. "Една година по-късно убиецът още бяга", пише на първата страница над карикатурата, подписана от главния редактор на изданието - Лоран Сурисо-Рис.

Рисунката изобразява Бог, въоръжен с автомат "Калашников", по чиито дрехи личат петна от кръв. Специалният брой, посветен на кървавата годишнина, ще излезе в тираж от 1 милион екземпляра на 6 януари. 

Рис, който беше тежко ранен при стрелбата на 7 януари м.г., е написал гневен редакционен коментар в защита на светската държава и с остра критика срещу "фанатиците, оскотели от Корана" и "лицемерите от останалите религии". 

Специалният брой излиза с 32 страници - двойно повече от обичайното съдържание на Charlie Hebdo - на старата цена от 3 евро. Изданието съдържа книжка с карикатурите на загиналите художници - Кабю, Волински, Шарб, Тину, Оноре. В него са поместени и статии от външни автори, сред които френският министър на културата Фльор Пелерен, Изабел Аджани, Шарлот Гейнсбур, Жюлиет Бинош и др. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews