Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Северна Корея планира нов тест на ракета, твърди руски депутат, посетил Пхенян

OFFNews 06 октомври 2017 в 20:40 3638 1

Северна Корея планира да извърши изпитание на ракета, която има кацапитет да достигне западното крайбрежие на САЩ, заяви пред РИА Новости депутатът от комисията по външна политика към руската Държавна дума Антон Морозов след посещение в Пхенян.

Морозов, който е член на Либералдемократическата партия, е бил част от делегация, посетила Северна Корея между 2 и 6 октомври. 

"(Севернокорейците) се готвят за нови изпитвания на ракета с голям обсег. Те даже ни показаха математически изчисления, които според тях свидетелстват, че ще могат да достигнат западното крайбрежие на САЩ с помощта на своите ракети", каза Морозов, цитиран от БТА.

По думите на Морозов севернокорейски политици му казали, че страната им разполага с "технология за навлизане на бойна глава в атмосферата и технология за управлението на тази бойна глава".

Морозов е категоричен, че Пхенян се кани да изстреля още една ракета, а настроението на севернокорейците било "общо взето доста войнствено". 

В края на септември Северна Корея заплаши да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан в отговор на заплахите на Доналд Тръмп, който обяви пред ООН, че САЩ може да се наложи да унищожат Северна Корея, ако почувстват заплаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews