Тръмп: Готови сме на военна опция в Северна Корея, но не я предпочитаме

OFFNews 27 септември 2017 в 10:46 6002 1

Снимка Pixabay

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че страната му е готова за военна опция по отношение на севернокорейската ядрена криза, но предупреди, че нейното прилагане ще има много тежки последици за КНДР, предаде БТА.

"Напълно готови сме за втората опция, но тя не е предпочитаната опция", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом с испанския премиер Мариано Рахой.

"Но ако предприемем тази опция, казвам ви, тя ще бъде опустошителна, опустошителна за Северна Корея. Тази опция се нарича военната опция. Ако трябва да я приложим, ще го направим."

Рахой заяви, че Испания ще подкрепи всяко политическо решение на кризата около Северна Корея.

САЩ наложиха нови санкции на осем севернокорейски банки и 26 банкови служители от същата страна, съобщи Асошиейтед прес.

Санкциите се въвеждат въз основа на указ на Тръмп, подписан миналата седмица и насочен срещу достъпа на КНДР до международната банкова система. Наскоро ООН също прие комплекс от санкции срещу Пхенян, най-строгия си досега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

27.09 2017 в 13:43

Не го знам испанеца къде се бута и той да помага. Очевидно, референдума му е запарил под гъза и ходи да проси помощ от големия Брат......
Вие медиите ще бъдете държани отговорни в исторически план, заради засилването на чувството на страх у хората. след като постоянно спамите с глупостите на тези двамата. Като на всички ни е ясно, че война там няма да има.
Идеята е на САЩ поданиците и лакеи отвъд граница, да стоят в постоянен страх от анихилация. Как иначе да оправдаят рекордно големите бюджети за армия и разузнаване. Освен това от цялото това перчене на Доньо му се вдигна рейтинга с една идея. Понеже в САЩ харесват мъжкарите, без значение дали са олигофрени или не .....
 
X

Да помогнем на украинските деца!