Северна Корея: САЩ ни обяви война

Не е вярно, твърдението е абсурдно, отговори Белият дом

OFFNews 25 септември 2017 в 20:23 11089 3

Снимка KCNA

Целият свят трябва ясно да помни, че САЩ първи обявиха война на нашата страна, заяви външният министър на Северна Корея Ли Йон-хо пред репортери в Ню Йорк.

Дипломат номер едно на Пхенян твърди, че Доналд Тръмп е обявил война на страната му и че Северна Корея си запазва правото на ответни мерки.

Ние ще имаме пълното право да предприемем ответни мерки - в това число и свалянето на стратегически бомбардировачи на САЩ, дори когато те не са в границите на въздушното пространство на нашата страна, каза министърът преди да напусне Ню Йорк, където беше за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В светлината на обявената от Тръмп война всички опции ще бъдат на масата за подготовка на операциите на върховното ръководство на КНДР, заяви Ли Йон-хо.

Белият дом окачестви като "абсурдни" твърденията на външния министър.

"Не сме обявили война на Северна Корея. Да се твърди подобно нещо е абсурдно", заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Един последните туитове на Тръмп по адрес на Пхенян гласи: "Току-що чух речта на външния министър на Северна Корея пред ООН. Ако той повтаря мислите на Малкия Човек - Ракета, не след дълго няма да ги има".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

26.09 2017 в 08:19

Те сега му се такова онаковата на Трампик. Кимчо ще го пердаши като малко момче.

Поздрав!

77927

1

El Commandante

25.09 2017 в 21:19

"свалянето на стратегически бомбардировачи на САЩ, дори когато те не са в границите на въздушното пространство на нашата страна,"


Aахахахахха, другаря Ким е 80ти левъл трол!