Сблъсъци в Одеса, 40 загинали (снимки и видео)

OFFNews 02 май 2014 в 21:20 18190 21

Снимка http://censor.net.ua

40 души са загинали при ожесточени сблъсъци в черноморския украински град Одеса, избухнали между проруски активисти и поддръжници на правителството в Киев.

31 от жертвите са загинали в резултат на опожаряването на сградата на профсъюзите, съобщава вътрешното министерство на Украйна. Първоначално то съобщи за 38 жертви при пожара, но по-късно коригира информацията.

Част от жертвите са се задушили от дима, други - когато са скачали от горящата сграда, предава Би Би Си.

Снимки: http://censor.net.ua

50 души са потърсили медицинска помощ, 10 от тях са служители на реда, съобщи украинското вътрешно министерство. По-данни на местните средства за масова информация, един от ранените е заместник-началникът на районното поделение в Одеса Дмитрий Фучуджи.

Преди пожара украинските информационни агенциите съобщиха за други четири жертви при сблъсъците.

По-рано днес украински медии писаха и за мъж в униформа, който стрелял по хората от покрива на търговски център по време на протестите и публикуват тази снимка:

 

В същото време, късно тази вечер украинското министерство на отбраната съобщи, че към 21.30 ч. местно време група въоръжени екстремисти са атакували 95-а аеромобилна бригада на въоръжените сили на Украйна в района на село Андреевка, близо до Славянск.

В съобщението се казва още, че двама военнослужещи са загинали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!