САЩ срещу полицейското насилие: Закриха управлението на петимата, пребили до смърт чернокож

OFFNews 29 януари 2023 в 08:15 2589 3

САЩ е обхваната от протестна вълна срещу полицейското насилие

Снимка Getty Images

САЩ е обхваната от протестна вълна срещу полицейското насилие

Закриха специализираното полицейско подразделение в Мемфис, САЩ, където са работили петимата полицаи, обвинени, че са пребили до смърт Тайър Никълс. Това се случи под натиска снощни протести в цялата страна, предаде Ройтерс.

Полицейското управление съобщи, че прекратява завинаги работата на специализираното подразделение, след като началникът на полицията разговарял с членове на семейството на Никълс, лидери на общността и полицейски служители.

Говорител на полицията потвърди, че и петимата полицаи са били част от подразделението. Срещу тях бяха повдигнати обвинения в убийство, нападение и отвличане.

В четири видеоклипа, публикувани в петък, се вижда как полицаите нанасят побой на Никълс, въпреки че той изглежда не представлява заплаха. Семейството на Никълс и официални представители изразиха възмущение и скръб, но призоваха протестите да останат мирни.

Специализираното полицейско подразделение е създадено през октомври 2021 г., за да се съсредоточи върху горещите точки на престъпността в Мемфис. Критиците казват, че подобни специализирани подразделения могат да бъдат прекалено склонни към употребата на насилие, посочва Ройтерс. Смъртта на Никълс е поредният случай, в който полицията използва прекомерна сила срещу чернокож.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

29.01 2023 в 10:21

Именно, имат да се учат на деескалация, нелетални методи (въпреки, че с това са го почнали), и контрол на собствените си емоции.

3948

2

Здравомислещ

29.01 2023 в 09:54

Това не е журналистически труд а копи/пейст от някъде. Не видяхте ли, че и петимата полицаи извършили това убийство са чернокожи? Защо преписвате без да мислите, без да проверите информацията. Поведението на петимата полицаи няма нищо общо с цвета на кожата на убития, нищо.

-970

1

А в САЩ дори негрите бият негрите.
 
X

Подкастът на OFFNews