Санитар опитал да спаси атентатора от бара в Париж, мислел го за жертва

OFFNews 21 ноември 2015 в 09:02 5126 0

Санитар, който бил в бар "Комптоар Волтер" в Париж по време на самоубийствения атентат на 13 ноември, първоначално искал да окаже помощ на нападателя Брахим Абдеслам, съобщи "Ройтерс".

Мъжът, който се е представил само с първото си име Давид, разказва как помислил в първите секунди след експлозията, че тя е причинена от изтичане на газ. 

"Поставих изпаднал в безсъзнание човек на земята и започнах да му правя изкуствено дишане. Имаше огромна рана на корема. Наложи се да скъсам фланелката му и тогава видях по тялото му жици. Разбрах веднага, че това е един от атентаторите, който се е самовзривил. После видях по земята части от колана с експлозиви", разказа още санитарят.

Тогава на място пристигнал пожарникар, когото 46-годишният Давид, който живее в района, познава. Санитарят му казал какво е видял и тогава огнеборецът се развикал всички да се евакуират.

Впоследствие полицаите казали на Давид, че бомбата не е избухнала както трябва, което е причина при този атентат да ен загине друг човек, освен нападателя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови