Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Парижани отдават почит на жертвите седмица след атентатите

OFFNews 21 ноември 2015 в 08:50 1808 0

Жителите на френската столица Париж отбелязаха една седмица от извършването на най-кръвопролитните терористични атаки в историята на своя град с поставяне на запалени свещи и цветя на местата, които бяха нападнати от терористите – заведения, концертна зала и стадион.

Други предпочетоха да седнат с приятели в кафенета и ресторанти, показвайки на света, че не се страхуват и че животът продължава.

На 13 ноември осем екстремисти откриха стрелба и взривиха колани с експлозиви в различни райони на френската столица, убивайки 130 души, много от които млади хора.

Край зала „Батаклан”, където трима терористи, опасани с експлозиви, убиха 89 души, хората поставяха и възпоменателни предмети със символично значение, като китари и книги.

"Не, не се страхуваме, идваме тук от време на време, от квартала сме. Това е нашият начин да отдадем почит на младите хора от квартала, които загинаха в това безсмислено клане. Пием питиета, пушим цигари, прекарваме време с приятели, както го правим обикновено", заяви младият парижанин Демиен.

"Още съм замаяна, защото това са квартали, където ние, младежите, излизаме често, това са места, които познаваме добре", каза студентката Софи Гарсон, гледайки към цветята и свещите пред бар "Льо Карийон", където терористите разстреляха хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!