Саади Кадафи се извини на либийския народ и помоли за прошка

OFFNews 28 март 2014 в 21:30 7524 1

Саади Кадафи

Либийската държавна телевизия излъчи кадри, показващи как един от синовете на бившия диктатор Муамар Кадафи - Саади, се извинява на народа на Либия и моли за прошка.

На видеото Саади Кадафи е облечен със синьо затворническо облекло и се извинява на народа на Либия за причинените „загуби и тревоги”. Той също казва, че в затвора с него се държат добре.

Властите твърдят, че видеото е направено в отговор на слуховете, че Саади Кадафи е измъчван в ареста, докато очаква присъдата си от съда. Той е обвинен в незаконно завземане земя по време на управлението на неговия баща

Саади Кадафи бе екстрадиран в Либия по-рано този месец от Нигер, където избяга, когато режимът на баща му се разпадна през 2011 година. Той бе задържан при съвместна операция на властите на двете страни.

Това е вторият син на Кадафи, който управляващите в Либия успяват да заловят. Сейф ал Ислам беше арестуван още през 2011 г. и задържан в планински затвор, който се намира в западната част на страната. Той все още очаква присъдата на съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!