Руското министерство на отбраната предупреди Анкара "за последици"

OFFNews 13 декември 2015 в 17:43 8496 12

Военното аташе към турското посолство в Москва - контраадмирал Ахмет Гюнеш беше спешно извикан днес в Министерството на отбраната, за да разговаря с руския заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов, съобщи пресслужбата на руското военно ведомство, предаде ТАСС.

"Турският военен дипломат беше ясно предупреден за възможните пагубни последствия от необмислените действия на Анкара срещу руския военен контингент, изпълняващ мисии в борбата с международния тероризъм в Сирия“, съобщи министерството.

"По-специално беше изразена нашата дълбока загриженост относно определени провокативни действия на турската страна по отношение на руския патрулен кораб в Егейско море, който, за да избегне сблъсък с турски кораб, е бил принуден да открие предупредителен огън от разстояние, което гарантира, че турския кораб няма да бъде засегнат", добавя Министерството на отбраната.

"Контраадмирал Ахмет Гюнеш веднага обеща да уведоми Анкара за съдържанието на руското предупреждение", съобщи ведомството.

Екипажът на руския стражеви кораб "Сметливый" е предотвратил сблъсък с турски траулер в северната част на Егейско море по-рано днес. 

Това съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от РИА Новости.

"На 13 декември 2015 г. екипажът на руския стражеви кораб "Сметливый", който е бил на 22 км от гръцкия остров Лемнос, в северната част на Егейско море, е предотвратил сблъсък с турски траулер", се казва в съобщението без повече подробности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!