Quantcast

Русия заплаши да оспори договора ни с Полша за МиГ-овете

OFFNews Последна промяна на 16 октомври 2015 в 20:47 2148 18

Изтребители МиГ 29

Русия заплаши да оспори бъдещия договор на България с Полша за ремонт на изтребители МиГ 29, които са на въоръжение в българските Военновъздушни сили (ВВС).

Ден след като полското министерство на отбраната съобщи, че договорът ще бъде подписан другата седмица и той ще е при същите параметри, които се отнасят за полските машини, Русия за пореден път предупреди, че поляците нямат лиценз да поддържат съветски изтребители на трети страни.

Обяснявайки позицията си, генералният директор на Руската самолетостроителна корпорация "МиГ" Сергей Коротков намеси и "вековното приятелство между Русия и България".

"Независимо от този случай, будещ у нас чувство на дълбоко съжаление, с оглед традицията на вековно приятелство между Русия и България, все пак се надяваме да изградим взаимноизгодно сътрудничество въз основа на международното право. При все това смятаме за възможно да оспорим правомерността на подготвяното споразумение поради очевидното нарушаване на правата ни като проектант и производител на самолетите", заяви Коротков, цитиран от ТАСС.

Българо-полският договор е за ремонт на шест двигателя. Полша обясни по-рано, че ще ги ремонтира по собствена документация и не се нуждае от руски лиценз, като ще предостави на България същата гаранция като за полските ВВС.

Коротков каза, че Русия няма вече да обслужва българските изтребители МиГ-29, ако България сключи договора.

"Това ще постави под въпрос правомерността на по-нататъшното използване на тези самолети, а също и сигурността на пилотите. Съжаляваме, че подобно решение се взема единствено от съображения за политическа конюнктура и най-вероятно се дължи на натиск отвън", заяви руският представител.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2015 в 18:12

Балкански, а да обясниш/след като си избършеш пяната от устата/ като са ми такива братя и толкова ме обичат, защо купувам най-скъпото гориво в Европа?
Предварително съм омерзен от отговора ти.

17.10 2015 в 14:54

Благодаря за отговора, ЕМО!

17.10 2015 в 02:47

до:въпрос

"...предпочете да даде на ремонт нашите изтребители на полски заводи при наличието в Пловдив на наше предприятие, лицензирано както за ремонт на руските изтребители..."

Това е абсолютна лъжа!!! ВРЗ "Георги Бенковски" никога не е могъл и никога не е разполагал с лицензи(разбирай техническа документация,инструменти,рез.части,обучени специалисти и най-важното-разрешение от завода производител-РСК"МиГ") за да ремонтира МиГ-29!!! Ако говорим за МиГ-21 тогава ДА,но за МиГ-29 и дума не може да става.Проблема е , че "демокрацията" дойде много скоро след като получихме първата и единствена ескадрила МиГ-29 и просто чисто технически не се получи да усвоим ремонта на самолета(във времето със сигурност щяха да се направят необходимите мероприятия , но руснаците мноо резко ни дръпнаха шалтера).

17.10 2015 в 02:37

Wild Turkey,ако забравиш запенения патос и малоумната филия/фобия и малко,поне малко се поинтересуваш от авиация ще разбереш , че руските машини съвсем не са летящи ковчези(говорим за чиста математика).Реално МиГ-29 и Ф-16 се гонят като възможности(всеки си има своите плюсове и минуси,но като цяло са в паритет)!Жалкото е , че трябва да батисаме петнайстина самолета(които можеха да ни вършат екстра работа) единствено по политически причини.

Балкански,аре стига с тая мантра , че Русия ни била освободителка.Русия просто навреме яхна вълната на разпада на Османската империя с единствената цел да извлече ползи за себе си(Задунайская губерния нещо говори ли ти).Световната история говори , че и без Русия , България е БИЛА ОБРЕЧЕНА НА ОСВОБОЖДЕНИЕ!

Taliban,така като се замисля(чешейки се по репата) , май си прав...

17.10 2015 в 00:23

А вярно ли е това, което твърди Вера Ахундова в едно интервю за "Гласове":
"Държавата нехае за съдбата на предприятия, финансирани от КТБ – предпочете да даде на ремонт нашите изтребители на полски заводи при наличието в Пловдив на наше предприятие, лицензирано както за ремонт на руските изтребители, така и отговарящо на всички изисквания на НАТО."???

16.10 2015 в 23:12

Накрая ще си ги ремонтираме сами със съветници от Полша, да видим какво ще измислят Руснаците.

16.10 2015 в 22:42

Леле, и до братски чувства опряха, иначе постоянно ги забравяха, като станеше дума за газ или петрол.

16.10 2015 в 22:40

На майка му пу...та на Коротков. "Съжаляваме, че подобно решение се взема единствено от съображения за политическа конюнктура и най-вероятно се дължи на натиск отвън", заяви руският представител".
То като е 2 пъти по-евтино в Полша, аз какъв натиск отвън, каква вековна дружба бе СУКА БЛЯД мръсна.

16.10 2015 в 22:22

Ха....Ха...Ха!

F16 и F18 не били вършели работа... Пак се "изходиха" по въпроса баш "специалистите".
На две трети от сета вършат само на България не вършели.
Дай да седим с руските летящи ковчези само и само да не се купят свястни самолети, защото цоцането на "другарите" от далаверите с Рашка ще секне.

Това лято само за един месец осем от тези 40-50 годишни таралясници изпопадаха в Рашка ей така като круши. Ей това предлагат "ТЕ".

Сещате се "КОИ" са "ТЕ". Нали?

16.10 2015 в 22:21

Петата колона козяци.

РОССИЯ, нашата ДВОЙНА ОСВОБОДИТЕЛКА, нашите БРАТЯ ПРАВОСЛАВНИ СЛАВАНИ, уж ни били станали "врагове"? Ако не бяха те, още щяхме да сме ПРОВИНЦИЯ НА ТУРЦИЯ - "Булгаристан".

Такава ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ към БРАТУШКИТЕ, пфууу, направо нямаме думи. Омерзени сме.