Москва: Полша няма право да ремонтира МиГ 29

OFFNews Последна промяна на 26 септември 2015 в 16:16 4192 5

Русия не е предоставяла на Полша лиценз и актуална техническа документация за изпълнение на ремонтни работи по двигатели на самолети МиГ.

Това е обявил генералният директор на руската самолетостроителна корпорация "МиГ" Сергей Коротков в писмо до председателя на комисията по отбрана в Народното събрание Михо Михов, съобщи БТА.

В писмото се казва, че ако бъде направен такъв ремонт на български МиГ, то руската корпорация ще прекрати договорните си отношения по поддръжка и експлоатация на самолети.

Уточнява се също, че Полша няма право да използва резервни части на самолети за нуждите на трети страни и затова доставката им може да бъде прекратена.

През юли военният министър Николай Ненчев обяви, че България ще подпише с Полша споразумение за ремонта на изтребителите МиГ-29.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.09 2015 в 11:37

То това го знае всеки авио ентусиаст, само "хибридния" Ненчев отказва да го разбере. Не е лесно да си глупав селянин.

26.09 2015 в 21:41

Много е просто:

Руската техника се ремонтира в РОССИЯ; полската - в Полша; китайската - в КИТАЙ; българската - в България, и т.н..

Просто и ясно. Без задни мисли, балканско политиканство, еврогейски лупинги и педероатлантически еквилибристики. Всичко друго е от ЛУКАВИЯ.

26.09 2015 в 19:17

Ра , няма лошо да даваш примери , но Пламен Пасков не е историк а е ветеринар . Иначе може да се каже , че това което казваш е вярно . С едно уточнение , вече никой в Русия не го интересува това , било е имперска доктрина по времето на Екатерина Велика , сега вече не е актуално , та за това нашите историци почнаха да говорят как масата от българите сме с ирански произход , те така каквото е модерно нашите ще го гушнат . Идеята обаче е същата , ние трябва да се чувстваме нежелани и не на място , истината е , че от генетична гледна точка сме си чисти балканци , но е трудно за всички историци окупирали професорските позиции да отрекат теориите които са градили по времето на комунизма , все пак това означава да си хвърлят "трудовете" на боклука . Но с малко повече късмет , истината ще излезе наяве : )

26.09 2015 в 17:02

“Славяни”, “славянство”
Лъжа, измислена през XVI-XVII век като геополитическа имперска доктрина. „Мо­рето от славяни, претопило десетте хиляди българи, яхнали смешни малки кон­чета”, отдавна е пресушено от редица учени. Тази лъжа е голямата свещена крава на съвременната българска историогра­фия. Има ли славяни изобщо? Преценете сами: тази дума не съществува в нито един документ преди XVII век! И даже ко­гато се появява, няма нищо общо с днеш­ното й значение! Историкът д-р Пламен Пасков и компания оспорват историч­ността на понятието „славяни”. Никъде в изворите такава дума не се споменава. Историята свидетелства за склавини, склави, сакаливи и словени, но не и за сла­вяни. Сюлейманкьойският надпис от IX век пише за склави. Българската историческа наука превежда – славяни. Чаталарският надпис от Плиска свидетелства за скла­войс, преведено е славяни. Справка в Гугъл, дори свидетелства за недоразумението.
Думите, от които е “изведено” и “пре­ведено” значението на днешната дума СЛАВЯНИ, са СКЛАБОИ, СКЛАВИНИ, САКА­ЛИБИ, СЛАВ[Б">УС и СЛОВЕНИ, като всички те са с различно изписване, значение и смисъл от днешно­то понятие за дума­та СЛАВЯНИ.