Ненчев: Подписваме с Полша за ремонт на МиГ-овете до дни

Симона Костадинова 02 октомври 2015 в 14:48 2768 2

Договорът за ремонта на българските МиГ-ове в Полша ще бъде подписан до дни. Страната ни ще спести 24 милиона лева. 

Това заяви в Народното събрание военният министър Николай Ненчев. По думите му до края на април ще имаме 6 ремонтирани самолета. Ако това се случи, въздушното ни пространство няма да бъде охранявано от чужди самолети.

Ненчев каза, че не би могъл да обясни защо командирът на ВВС ген. Румен Радев си подаде оставката вчера. Според министъра той е бил в течение на договора и е знаел, че е на финалната права.

"Ген. Радев е съпричастен към всички разговори, които бяха водени и не само това - представител на ВВС присъства на преговорите дори в момента. Той е бил наясно всеки един момент с всеки детайл от разговорите. Не би трябвало да има съменние за неяснота и липса на информация при ген. Радев при този въпрос. Той е изразявал задоволство от това, което правим", обясни Ненчев. Той заяви, че разбира загрижеността на Радев за състояние на българската авиация, но подчерта, че не е виноввен за него. "Аз наследих това състояние, трябваше да се вземат спешни мерки",обясни Ненчев. 

"Тези 80 млн. лева са договорени много преди господин Радев да се срещне с министър-председателя. Може малко нескромно да прозвучи, но това е изцяло моя заслуга."

Съпредседателят на Рефораторския блок (РБ) Радан Кънев обяви, че парламентарната му група изразява пълна подкрепа за Ненчев и за решението му да ремонтира българските самолети. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!