Русия намали доставките на газ за Полша с 24%

OFFNews Последна промяна на 10 септември 2014 в 15:56 10932 20

Руската компания „Газпром“ е намалила доставките на газ за Полша с 24%, съобщи Reuters.

Опитваме се да разберем дали резкият спад на обемите на договорените доставки се дължи на технически или търговски причини, заявиха от полската държавна петролна и газова компания PGNiG.

Първото намаляване на количествата доставено синьо гориво е забелязано в понеделник. То е било с около 20%, обясниха от компанията.

От PGNiG са категорични, че потребителите няма да усетят намаляването на доставките.

От „Газпром“ все още няма коментар относно намалените доставки на газ за Полша.

На Полша са необходими около 16 млрд. кубически метра газ годишно, като две трети от консумирания газ идва от Русия.

„Газпром“ спря доставките на газ за Украйна през юни заради неплатен дълг от страна на украинската компания „Нафтогаз“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2014 в 20:28

//хубав ден и извинявай още веднъж ако съм те обидил с нещо ! //
BG,
Май вече по принуда бях забравил какво е да отстояваш убежденията си чрез аргументи, та си прав че отдавна съм преминал границата на добрият тон.
-----
Иначе разбира се че света се променя еволюционно или революционно, плодовете на последното още ги берем, та не съм привърженик на революциите.
------
За себе си съм изчерпал възможността промяна чрез псевдо демократично гласуване, защото фалшификациите и манипулациите на изборният процес са ми добре известни, но и най-вече че не припознавам политическият субект който действително би работил за демокрация и най-вече за България.
------
Избирам си "Мълчаливото съгласие", обаче без да мълча!!!

10.09 2014 в 19:30

Това нищо, ама като си поискат германците отново заграбената навремето през ВСВ от СССР и присъединена насилствено към Полша част на Прусия с Данциг, временно наричан "Гданск", тогава ще видиме.

То не че СССР 2.0 не следва да върне и Кьонигсберг, временно наричан "Калиниград". А и България следва да си получи някои Източни покрайнини, части от Македония и Добруджа.

Изобщо предстои едно ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТА и връщане на заграбените през последните две войни чужди територии.

10.09 2014 в 18:55

до LudLustrator,
здравей, копирам моят отговор от коментарите в др.статия, ако си го прочел, извинявай !

и аз си извинявам за някой свои думи, просто крайностите ме плашат и винаги намирам озлобление в тях. уверавам те нямя нищо ЛИЧНО, въпроса е ПРИНЦИПЕН ! и аз съм твърдо за лустрация, нова конституция, натикване в ъгъла и маргинализиране на болшевишката престъпна секта и нейните дс/кремълски производни , но чрез БЮЛЕТИНА и масово гласуване ! поведението АНТИ СИСТЕМАТА И АНТИ ВСИЧКО, за мен не е решение !
хубав ден и извинявай още веднъж ако съм те обидил с нещо !

10.09 2014 в 18:47

Гацо каза! – както написах преди време “поляците никой не ги обича”, ни чехи, ни германци, ни датчани, ни руснаци, ни британци... Това е факт, който не подлежи на доказване. На срещата в Уелс НАТО главно са ухажвали Порошенко, макар че нищо не са му обещали. Поляците са искали създаването на постоянни бази на тяхна територия, но са им отказали. Приели са само създаване на СБР от 5000 души, но разпределени в Румъния, Полша, Прибалтика в течение на години.
Поляците са крайно недоволни, че не са успели да се договорят за постоянни бази. Бартош Чихоцки от БНБ на Полша казва: “Ние (Полша) не получихме адекватен отговор на заплахите за нашата безопасност: средата е динамич(на, а решенията на СрещатаНато ще се реализират в течение на години. Затова се налага Полша сама да предприема самостоятелни мерки за осигуряване на своята безопасност”.
С две думи – НАТО показа на Полша вратата, да се оправя сама (с Русия, ако счита че Русия я заплашва. Последното ако е вярно, може да се отнася единствено за полските апетити към Галиция, Полша иска да прилапа Галиция и цяла средна украйна)!

10.09 2014 в 18:11

//70% российских войск отведены с территории Украины, - Порошенко//

Това вече е новина и ако е вярна, то ще се въздържа президента на Русия да го наричам както се подобава -> ама защо ли като човек оптимист в случая съм краен песимист!!

10.09 2014 в 18:06

//По-чистофайно е друг да върши тая работа вместо тебе. //

Аха така е, друго е да я вършат тая работа кадировци, а пък ако са рашняци -> те са се заблудили!!!

10.09 2014 в 17:48

За САЩ разбираемо. Едно е да се ебаваш чрез дьонметата, друго е да дразниш Германия и Русия взети заедно.
По-чистофайно е друг да върши тая работа вместо тебе.

10.09 2014 в 17:46

- Полша БВП -859,1$ млд.
- Украйна БВП - 176 $ млд.

Полша необходим количество газ 16 млд. (2/3 от необходимото)
Украйна 45 млд. газ (за толков им искат пари ГазПром), вътрешно производство 20 млд. (съотношение 1/2).
-------
ЕНЕРГИЯТА в по-голямата си част е за производство, задачката е проста къде отива газта на Украйна -> или се краде, или е крайно не ефективно производство...просто като за прост милиционер, Украйна може да се справи без газа на Кочината, а към гъза на професия рускиня, нямат никакъв интерес!!!

10.09 2014 в 17:44

"От своя страна Полша днес спря реверсивните доставки на природен газ за Украйна, чийто обем е близо 4 милиона кубични метра." Какво има да се говори тук повече, Полша е препродавала с печалба руски газ на Украйна без да има право на това :).