Quantcast

Германия ще издържи без руски газ 5 месеца

OFFNews Последна промяна на 02 септември 2014 в 17:46 1633 16

Снимка REUTERS.

Германия ще издържи едва 5 месеца, в случай че положението в Украйна се влоши и руският газ към Европа спре, пише "Der Spiegel".

5 месеца обаче са много време за доста други страни, част от Европейския съюз. 

България, Гърция, Словакия и Унгария например имат изключително малък запас от природния ресурс.

До този извод е стигнала симулация на кризисна ситуация на Институтa по енергетика и икономика към Университета в Кьолн (EWI). 

Симулацията разиграва действие, при което през есента на тази година конфликтът за източната част на Украйна ескалира значително. ЕС и Русия си налагат все по-строги и по-строги санкции, докато най-накрая през ноември Путин стига до краен предел и спира газта към Европа.

Засега това е едно изцяло теоретично изследване, посочват от "Der Spiegel", което обаче може да не се окаже далеч от истината, защото руските войски започнаха да навлизат в източната част на Украйна, а Кремъл и Пекин започнаха работа по общ газопровод, свързващ двете страни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2014 в 18:11

Тук във форума някои цвилят от радост как запада щял да загине без руския газ. Ситуацията най-добре се илюсрира с един стар виц.
Внезапно починала на Киркор жена му и Гарабед, добър приятел, попитал Киркор какво стана, здрава, права жена така изведнъж да си замине. Отговорът бил: Секс, братче, като я почнах всеки ден, по няколко пъти секс, и тя горката, не издържа, за два месеца си замина".
Разделили се приятелите, животът ги повлякъл, и след известно време отишъл да види Киркор, който се позагубил напоследък. Такухито му отворила вратата и го завела в стаята при Гарабед. красива,Гледката била ужасяваща - Гарабед отслабнал, само кожа и кости, блед, изтощен, трепери... "Какво става бе братче, не мога да позная жена ти, никога не съм я виждал толкова свежа, сияеща, подмладена, тананика си весело..." на което Гарабет отговорил: "Какво да ти кажа, тя не знае, че след 4 дена ще умре!"

04.09 2014 в 12:05

Германците да му мислят!
При нас колко по зле да стане :)

03.09 2014 в 20:51

А България колко ще издържи? Германицте са богати ще се оправят ние на седмица 1, месец 1 и година 1 след спирането на руската газ как ще изглеждаме има ли данни?

03.09 2014 в 10:04

В момента в който започна войната в Украйна бях в Австрия. Нобините по тяхната телевизия бяха буквално: Русия навлезе в Украйна. (край на новината за войната) Австрия получава 23% от газта си от Русия. Имаме запаси за 8 месеца. И с това завърши информацията. Русия едва ли ще издържи да не изнася газ 8 месеца като се има предвид, че износа на газ е 62% от експорта им. На всички онези любители на Русия които говорят за нейната мощ ще кажа: огледайте се. Вижте колко руски продукта имате вкъщи. Освен, ако дома ви не е превърнат в музей и гледате все още руски телевизори "Огоньок", "Темп", руски перални, хладилници. Опитайте се да проумеете (макар, че няма шанс), че СССР РУХНА ПРЕДИ ЧЕТВЪРТ ВЕК! Без НИТО ЕДИН ИЗСТРЕЛ! А Русия не е СССР.

03.09 2014 в 09:05

Трябва да се търси съдебна отговорност на политиците възпрепятствали изграждането на интерконектори.
Това е национално предателство!

03.09 2014 в 08:48

//Россия разполага с неограничени на практика природни и човешки ресурси, и това няма да се промени в обозримо бъдеще.//


Абе Насран Блядски, от кога такива като теб са човешки ресурс, ти си просто ватенка не способна за нищо освен да преписваш блядски опорни точки за копейки!!!

02.09 2014 в 23:54

Като си затриха ядрената енергетика дали си мислеха германците че ще им потрябва пак ??:) На ви сега екологичен газ.

02.09 2014 в 23:49

Россия разполага с неограничени на практика природни и човешки ресурси, и това няма да се промени в обозримо бъдеще.

Плюс население, свикнало да живее непретенциозно и скромно, плюс огромен военно-промишлен комплекс, плюс желание да си отмъсти на западняците за унищожаването на СССР.

Плюс омразата на Китай, Индия, Ирак, Северна Корея, Виетнам, Бразилия и още стотина други държави към Четвъртия хилядолетен Райх. Със западняците е свършено, единствено въпрос на време.

02.09 2014 в 23:32

Още от утре да го спира. Е тогаз колко рев от фашагите ще падне! Хип-хип уреееееей /по хамериканички/ ;)

02.09 2014 в 22:24

подземното езеро чиста вода е на200-300 м.нефт газ и въглища –под Балчик са 2000 м. При всички случаи но добив се замърсява вода и цяла Добруджа, или умира ли бягя!!!Те вече румънята си продадохо гъзо и дупчат до севернтаа добруджа!
Хора бъдете УМНИ и си пазете земятя!!!