Росавиация: Изявлението за „външното въздействие“ е необосновано

OFFNews Последна промяна на 02 ноември 2015 в 16:27 3093 7

Снимка ТАСС

Изявлението на авиокомпания „Когалимавия“ за това, че самолетната катастрофа в Синай е предизвикана от „външно въздействие“ е преждевременно и необосновано. Това обяви пред телевизия „Россия 24“ шефът на Росавиация Александър Нерадко.

„Това изявление е преждевременно и не е основано на никакви реални факти. Предстои много работа по детайлното изучаване на елементите на конструкцията на самолета, разшифровка и анализ на записите от самописците. Сега не могат да се правят изводи и заключения за причините за разрушаването на самолета във въздуха“, посочи Нерадко.

Той подчерта, че разчитането на „черните кутии“ все още не е започнало, защото се изчаква пристигането на място на представителите на всички страни участници в международното разследване в Кайро.

В разшифроването ще се включат представители на Русия, Египет, Франция, Германия и Ирландия.

По-рано днес от авиокомпанията собственик на разбилия се в Египет самолет обявиха, че той е бил свален от „външно въздействие“.

Според „Когалимавия“ самолетът не би могъл да се разбие заради отказ на техническите системи, а проблеми с горивото биха довели до спиране на двигателите, а не фо разрушаване на самолета във въздуха.

Освен това от компанията подчертаха, че преди падането на самолета екипажът не е докладвал за аварийна ситуация на борда.

За по-малко от минута самолетът в намалил скоростта си с над 300 км/ч и е намалил височината си с 1,5 км, допълниха от "Когалимавия".

Руският самолет се разби в Синайската провинция в събота. Загинаха всички 217 пътници и 7 души екипаж. На борда е имало 17 деца на възраст между 2 и 17 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.11 2015 в 07:44

Всъщност за вожда в кремъл е по-изгодно да се окаже атентат. Глупаво ще е да представи постната супа на руснаците, че самолета не бил изряден. Щеше да хване декиш, ако може да извърти нещата да хвърли вината на производителите на самолета, ама трудна работа дори за шарани като руснаците. Версията за бомба напълно устройва вожда. От една страна нахъсва кацапите, които обичат да имат външен враг, второ ще му даде повод за по-силна военна намеса. Но тъй като историята се повтаря, а прийомите на кагебе не са по различни от тези на гестапо, да не се окаже, че са подпалили райхстага сами.

02.11 2015 в 20:52


Бомба, която да му откъсне опашката? Това не е въртолет.
Два куфара ... През ренгените и кучетата на летището ... В Египет, който знае за тероризма почти колкото Израел?
То може и да може, ама ми се струва малко вероятно.
Между другото, това е лесна експертиза. Ако е имало бомба - за няколко дни ще го знаят.

02.11 2015 в 20:36

Всъщност руснаците са прави. На дали някой отвън е блъснал самолета. На 10000 метра е сравнително чисто и рядко има катастрофи. Обаче вижте как избягват ловко въпроса за бомбата в багажа, което за мен изглежда най-вероятна хипотеза.

02.11 2015 в 18:58

Тя и "Курск" се беше "сблъска" със американска подводница а после се оказа, че се е сблъскала с собственното си торпедо.

После се запали телевизионната кула е Останкино. И тя сигурно се е "сблъскала" с американса телевизионна кула.

Сега сигурно някое НЛО е ударило този самолет.
Със сигурност ще се окаже, че поради липса на $$$ компанията е пропуснала някой ремонт ама как в Рашка да си признаят това.
На тях все някой им е виновен.

02.11 2015 в 18:50

Ще разберат какво е станало след 1-2 години, имат всичките стотици хиляди парчета от пъзела.

02.11 2015 в 17:47

Коментарите на руските експерти ме карат да си мисля, че се люшкат между фактите, които са повече от очевидни и пропагандните прийоми за публична дезинформация (на това поне те са признати майстори). Иначе анализите им издават крайно непрофесионална позиция и липса на всякаква компетентност.

02.11 2015 в 17:19

Необосновано друг път. Натиснали са ви от Кремъл щото няма как мизерниците да си признаят че заради игричките им в Сирия са мъртви всички тия хора.

Руска му работа.