Росавиация: Изявлението за „външното въздействие“ е необосновано

OFFNews 02 ноември 2015 в 16:27 3573 7

Снимка ТАСС

Изявлението на авиокомпания „Когалимавия“ за това, че самолетната катастрофа в Синай е предизвикана от „външно въздействие“ е преждевременно и необосновано. Това обяви пред телевизия „Россия 24“ шефът на Росавиация Александър Нерадко.

„Това изявление е преждевременно и не е основано на никакви реални факти. Предстои много работа по детайлното изучаване на елементите на конструкцията на самолета, разшифровка и анализ на записите от самописците. Сега не могат да се правят изводи и заключения за причините за разрушаването на самолета във въздуха“, посочи Нерадко.

Той подчерта, че разчитането на „черните кутии“ все още не е започнало, защото се изчаква пристигането на място на представителите на всички страни участници в международното разследване в Кайро.

В разшифроването ще се включат представители на Русия, Египет, Франция, Германия и Ирландия.

По-рано днес от авиокомпанията собственик на разбилия се в Египет самолет обявиха, че той е бил свален от „външно въздействие“.

Според „Когалимавия“ самолетът не би могъл да се разбие заради отказ на техническите системи, а проблеми с горивото биха довели до спиране на двигателите, а не фо разрушаване на самолета във въздуха.

Освен това от компанията подчертаха, че преди падането на самолета екипажът не е докладвал за аварийна ситуация на борда.

За по-малко от минута самолетът в намалил скоростта си с над 300 км/ч и е намалил височината си с 1,5 км, допълниха от "Когалимавия".

Руският самолет се разби в Синайската провинция в събота. Загинаха всички 217 пътници и 7 души екипаж. На борда е имало 17 деца на възраст между 2 и 17 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews