Риск за доставките на руски газ за Европа

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2015 в 11:14 6775 32

Снимка ТАСС

Русия спира газа за Украйна след два дни, защото Киев не е изплатил навреме предплатата за доставки на синьо гориво, съобщи директорът на „Газпром“ Алексей Милер.

В момента има само 219 млн. кубически метра предплатено гориво. Прехвърлянето на средства от „Нафтогаз“ за „Газпром“ отнема около два дни. Обема на заявката за Украйна е 114 млн. кубически метра, така че след два дни доставките ще спрат напълно, което ще създаде риск за транзита на газ за Европа, допълни Милер.

В понеделник „Нафтогаз“ излезе с изявлението, че Русия е нарушила Брюкселските споразумения като не е изпълнила заявката за доставка на газ за Украйна, за който е заплатено предварително. От компанията се обърнали към „Газпром“ за обяснение защо заявките за доставка на газ за 22 февруари не са изпълнени.

Вместо заложените в договора 114 млн. кубическа метра „Газпром“ ни достави само 47 млн. кубически метра, заяви говорителя на „Нафтогаз“ Альона Осмоловская.

По думите й на 19 февруари Украйна е подала заявка за доставка на 114 млн. кубически метра газ, а според договора доставката е трябвало да се осъществи в рамките на две денонощия след заявката.

На 19 февруари от „Нафтогаз“ са предплатили за получаването на 454 млн. кубически метра газ, а на 23 февруари предплатения баланс е от 287 млн. кубически метра, допълват от компанията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2015 в 20:38

ами миличък, не съм изкярила нищо от неговият партинзилък-дядо ми категорично отказваше близките му да се възползват от предимствата откоито можеше да се възползва и не ходатайстваше-бяхме наравно с другите деца -ако си мързелив и некадърен,толкова по-зле за теб.Изключения не правеше за никой от внуците си.
Аз не съм длъжна за нищо на бившата партия-била съм даже черната овца в училище, защото винаги съм отстоявала каквото мисля и не ме приеха лесно в комсомола, даже съм била и изключвана от училище-пак заради чувството ми за справедливост съм казвала неудобни неща,които са ми коствали изключването.
Така, че е нормално,за мен точно аз да бъда непримирима и да бъда категорично срещу безвремието на комунистите, което още ни владее.

25.02 2015 в 13:17

Станчева, абе как така стана, че всичките правоверни комунисти, партизански унуки, деца на комунистически величия, агенти на ДС от първи комунисти станахте първи либерасти и поборници за интересите на Фондацията? Предателството, блюдолизството, нагаждачеството, липсата на всякакви ценности май са ви в кръвта, м?

24.02 2015 в 18:00

Мръсниците от гЪзпром, путинската мафия!!! Украйна трябва да спре тока и водата за Крим, и да организира носене на вода САМО на украинците в Крим... а руснаците да пият водката!!!

24.02 2015 в 17:50

Одеса, 24 февруари
https://pbs.twimg.com/media/B-nZc6bUIAAzrJR.jpg:large


24.02 2015 в 17:19

Трябваше да го направят в началото на зимата!

24.02 2015 в 17:14

От дядо си един Достоевски само да си прочела, значи е направил много за теб. Зависи и на каква възраст си го чела, но да не навлизам в подробности.
Свободна си да мислиш каквото си поискаш.
:)))))))))- - -
Ето на, дори и аз днес "помислих", че се намесва и една "друга" Станчева под индиго ;) а според теб, това не е така.
От предположенията ти отпадат Северозапада (нищо че намирам диалектните форми на българския език в този край за изключително цветни и живи), "глухата провинция", "троленето" (за възнаграждение) и " личния интерес".
Останаха сал едни идеали...
И ако за теб например идеал като "върховенство на закона" е "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ" - ок, наричай ме "социалист"!
:))))))))))))

24.02 2015 в 16:58

Кънчо, напомняш ми дядо:))))аз съм партизанска унука-та един ден се загледах в това, което четеше на момента -дядката имаше до леглото си книгите на Цола Драгойчева и Достоевски-и двамата ги четеше едновременно за мой,последващ години по-късно потрес...та и ти така-умен, симпатичен, понякога в ядна обсада, странно несъвместим интелект с користни, подкупни социалистически, смешни "идеали". Трудно ми е да те събера в пъзела, дето задаваш -имаш интелект.потенциал за мн повече???? Честно:другото което остава е неприятно хрумване -остава да си в глуха провинция,като Северозападналата и да оцеляваш чрез тролене.Другото е да имаш личен интерес. Ако ти е неприянто,извинявай, но си го мисля понякога.

24.02 2015 в 15:59

Е.аваш се ти с моя милост, така ли?
Тънко ми било чуВството... здраве да е, други неща да са дебели за компенсация.
Ама пак не мога да ви разбера вас "лъжелибералите". Хем претендирате да сте умни и красиви, да сте носители на евроценности, най-паче да приличате на знамената си (ония дето се зоват с И), а едно именце у нещастния човечец не приемате?!
Значи ше зема да обявя и аз една оферта, да си продам Името и да се прекръстя.
Ще стана мъченик на евроценностите значи! По-скоро на ЗАПАЗДНО-ЕВР(оп)ЕЙСКАТА НЕТЪРПИМОСТ.

24.02 2015 в 15:44

Кънчо, напразно се ежиш...и в първият и във вторият случай съм Станчева № 1, иначе... за по-здравият ме усмихна и ме накара да почувствам угризения, че съм те засегнала.
Разбира се, че знам какво се прави в Патентн. Бюро, опитах се за се пошегувам,явно неуспешно -изглежда проявяваш тънкообидност някаква-Сори, Майкъл! :)))))) Бях добронамерена, повярвай!
Впрочем, аз успявам да те разпозная ако "дублетната форма" напише повече от 1 изречение-няма чувството ти за хумор.

24.02 2015 в 15:44

"Кънчо, бе те и германците са съучастници на Путин, и турците..."


Тъй ми-и-иии амчи как!?
Трябва НЕМЕДЛЕННО да се спре Северен паток, докато за газопровода не се въведат нормите на третия енергиен пакет!
Ето на, днес клиторите в ЕС си позволяват да притискат Унгария и да я заплашват, че ще "проверяват" сделката и с Русия за изграждане на 2 реактора дали е в съответствие с европейските норми за конкуренцията и държавната помощ. Сиреч защо ще ги строи Русия?! Откъде накъде!? Без търг а с пряко договаряне, КОЙ ги е питал тях, разбираш ли!?
А никой не си дава сметка, че Парламента на Унгария одобри тази сделка с 256 гласа, само 29 депутати са били против. ЕК започва да се движи по много тънък лед в отношенията си с Унгария. Все едно им заявяват - вашият Парламент за нас не съществува и не ни интересува какво си гласувате там! Това в Булгаристан с безхарактерните и сервилни български политици такова отношение може да има успех, но унгарците са горди и свободолюбиви хора.
Между другото, ЕК и САЩ играят срещу Виктор Орбан в един отбор с бившите унгарски комунисти. Това последното го казвам специално за сведение на форумните идиоти!