Републиканците в US сената блокираха закон в защита на ин-витро процедурите

OFFNews 29 февруари 2024 в 11:17 764 1

Ембрион

Снимка Getty Images

Опитите за федерален закон идват, след като щата Алабама забрани ин витро процедурите с мотива, че замразените ембриони, неизползвани за оплождането, могат да се възприемат като деца.

Републиканците в американския Сенат блокираха усилията за приемане на закон, който да защити на федерално ниво правото на ин витро оплождане.

Сенатор Тами Дъкуърт настоя законопроектът да бъде приет, само ако има пълно единодушие, което означаваше, че всеки сенатор можеше да възрази и да провали усилията за запазване правото на ин витро процедура във всеки американски щат.

Сенатор Синди Хайд-Смит на свой ред се противопостави, като заяви, че законът е пресилен, пълен с "отровни хапове", които далеч надхвърлят осигуряването на достъп до ин витро, пише вашингтонското издание The Hill.

"То ще узакони клонирането на хора. То би узаконило сурогатното майчинство с търговска цел, включително за млади момичета без участието на родителите. Ще узакони генно редактираните дизайнерски бебета и ще отмени федералната забрана за създаване на ембриони с трима родители", каза сенаторката.

Дъкуърт заяви, че Хайд-Смит тълкува погрешно законопроекта.

"Той не принуждава никого да се запознае с репродуктивните технологии. Той не принуждава никого да я предлага. Той не принуждава никого да я покрива. Той просто казва, че имате законово право, ако решите да приложите асистирана репродуктивна технология", каза Дъкуърт.

Опитите за федерален закон идват, след като щата Алабама забрани ин витро процедурите с мотива, че замразените ембриони, неизползвани за оплождането, могат да се възприемат като деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

29.02 2024 в 11:57

"То ще узакони клонирането на хора. То би узаконило сурогатното майчинство с търговска цел, включително за млади момичета без участието на родителите. Ще узакони генно редактираните дизайнерски бебета и ще отмени федералната забрана за създаване на ембриони с трима родители"

Ето какво има да идва- е ми трайте си и се радвайте...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика