Ракетен обстрел по летище "Кандахар", няма пострадали български рейнджъри

OFFNews 09 май 2016 в 11:42 2122 0

Ракетен обстрел по летище

Афганистанското летище "Кандахар" е било подложено на обстрел на 7 май, съобщиха от Министерството на отбраната. Атаката, която е била само ден след празника храбростта и ден на Българската армия, е била в 12.32 часа местно време (11.02 часа българско време). При ракетния обстрел няма пострадали български военни, уточняват в Военното министерство.

През април в Афганистан беше пратен 31-ви контингент на Въоръжените сили, съставен от 110 души. Българските военни участват в международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан „Решителна подкрепа“. Контингентът е съставен от национален елемент, взвод за охрана на летище "Кандахар", екип от съветници и щабни офицери. Българите участват в подготовката на афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност. 

Национален командир на контингента е полковник Руси Русев от Командването на Сухопътните войски, а командир на взвода за охрана е лейтенант Славена Желязкова от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови