Най-малко 37 души са убити при атаките на талибани в Кандахар

OFFNews 09 декември 2015 в 14:33 2242 0

Най-малко 37 цивилни и афганистански войници са убити, а други 35 са ранени, при снощното нападение на талибански бойци срещу летището в Кандахар, съобщи афганистанското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Загинали са също 9 талибани и един е ранени. Последен оцелял продължава да оказва съпротива срещу афганистанските сили за сигурност, се добавя в съобщението на министерството.

Служители казаха, че талибаните атакували снощи периферен район в огромния и силно укрепен комплекс, като първоначално са заели позиции в училище в жилищната част на обекта, който включва както цивилно летище, така и военна база.

Атаката съвпадна с началото на регионалната конференция за сигурност в Исламабад, където афганистанският президент Ашраф Гани отправи призив за по-голяма регионална помощ в битката с ислямските бунтовници, посочва Ройтерс.

От българското Министерство на отбраната съобщиха, че няма пострадали български военнослужещи при обстрела на летището. Районът на атаката е различен от дислокацията на българските военнослужещи, уточниха от МО. Към 24.00 ч. местно време (22.30 ч. българско време) на 8 декември ситуацията е напълно овладяна и базата преминава към нормален режим на дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови