Путин и Порошенко започват преговори в неделя

OFFNews 07 юни 2014 в 07:39 2128 0

Владимир Путин и Петро Порошенко

Снимка Reuters

По време на дипломатически визити във Франция президентът на Русия Владимир Путин и държавният глава на Украйна Петро Порошенко са се разбрали за преговори между двете държави във връзка с кризата в Източна Украйна.

Путин и Порошенко бяха във Франция заради годишнината от десанта в Нормандия.

Държавните глави се обединиха около факта, че насилието в Източна Украйна трябва да бъде прекратено час по-скоро. След краткия разговор, който двамата са имали, Путин заяви пред медиите, че е доволен от срещата с украинския си колега.

Държавният глава на Русия посочи, че Порошенко му е споделил плана си за действие в Източна Украйна, който цели да спре сблъсъците.

"Искам да приветствам позицията на Порошенко по повод на това, че е нужно незабавно спиране на кръвопролитията в Източна Украйна. Той има план за това. Какъв е този план - по-добре питайте не мен, а него. Той разказа с две думи, но едно да говориш тук, във Франция, а друго е да го заявиш в своята собствена държава", изтъкна Путин.

Самият Порошенко също коментира със задоволство факта, че се е срещнат с руския си колега.

"Диалогът започна и това е добро нещо. Руски представител ще посети Украйна и ще обсъдим с него първите стъпки към плана за разрешаване на ситуацията. Имаме добър шанс да го приложим", посочи Порошенко.

Официалните разговори между двете страни ще се проведат в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!