Quantcast

Г-7 настоява Путин да сътрудничи с новия президент на Украйна

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2014 в 08:34 4817 18

Ангела Меркел

Страните от Г-7 са подготвили списък с искания към президента на Русия Владимир Путин, съобщи от Брюксел германският канцлер Ангела Меркел.

Точките, изготвени от Г-7, целят стабилизация на обстановката в Източна Украйна, коментира Меркел.

Световните сили ще поискат от Русия да си сътрудничи с новия украински президент Петро Порошенко. Меркел посочи, че очаква от Путин да спре притока на оръжия и сепаратисти през руската граница и да гарантира доставките на газ за Украйна.

Междувременно Владимир Путин коментира в Москва, че колегата му Петро Порошенко има "уникалния шанс" да се справи с кризата Украйна, защото "ръцете му още не са изцапани с кръв". Той призова Порошенко да започне активен диалог с лидерите от Източна Украйна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2014 в 20:23

Цитат от по-горе: “Страните от Г-7 са подготвили списък с искания към президента на Русия Владимир Путин... да си сътрудничи ...”
Хм.... и срещу какво да им сътрудничи..., това е въпросът. Световната политика и т.нар. международни отношения са цинична търговия, няма прошка, няма сирене без пари. Както казва Хайтов: Толерантност в един зверилник е равносилно на смърт”. Та... “срещу какво” се пита....., дали може и нас простосмъртните да ни светнат в далаверата световна... “политика” а?

05.06 2014 в 13:18

Алекс дори Вазов се е отвратил от Русия в края на живота си, а той бил отявлен русофил.

05.06 2014 в 12:59

Стояне, и аз искам да си я купя тази стихосбирка и да видя черно на бяло това стихотворение,а не само като коментари и статии срещу Русия. Моля те кажи ми заглавие и издателство за да си я закупя. Предполагам за да цитираш стихотворението я имаш тази книга, така че не би ти било проблем да споделиш тази информация. В противен случай излиза, че освен русофоб и идиот, си и лъжец.

05.06 2014 в 12:45

Алекс, ти си просто обикновен идиот. Стихотворението е на Радой Ралин и се казва "Писмо до Ванка с танка". Прочети малко, купи си сборник, стихосбирка, каквото искаш. Да се наакаш, не можеш да промениш фактите...

05.06 2014 в 12:08

Стояне, ако искаш да се замеряме с цитати на възрожденци за и против Русия, ще се съберат доста коментари - Добри Чинтулов, Петко Каравелов и др.. Но въпроса ми беше относно Радой Ралин и уж неговото стихотворение. Покажи ми достоверен сайт с творчеството му, където го има това стихотворение, или сборник, стихосбирка, книга която може да се закупи, и в което го има това стихотворение. А не пристрастен сайт сайт, като цитирания от теб.

05.06 2014 в 12:02

Едва ли има стрна с по-лоша репутация от САЩ. В последните години стабилно се утвърждават като агресори из целия свят сега се опитват да свалят този имидж и някак си магически да го преметнат на Русия. За разлика от тях Русия изпраща войски в конфликти, в който има пряко засегнати етнически руснаци. Руснаците се окопитиха след прехода и вече няма на къде да отстъпват и ще си пазят интересите, а запада определено няма друг потенциялен съюзник срещу Китай и арабите освен Русия.

05.06 2014 в 11:25

За сметка на това:
“Всякоги проклетата Русия, когато имала бой с Турция, лъгала е простодушните българи, че уш тях ще освободи, а после бойя, като овце ги трампела!”(Г. Раковски)

“Русия, тази развратница и мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да затрие от лицето на земята българските колонии!”(Хр. Ботев)

05.06 2014 в 11:22

Дядо Вазов не е бил съвременник на комунизма в България, за това не е писал и той такива неща.
Стихотворението не е на Бойко Бочев, а именно на Радой Ралин. Справка - http://www.extremecentrepoint.com/archives/15017 и още много други - нещо, което и малко дете може да провери. Моля рубладжиите да си сверят опорните точки и да не се опитват да пробутват евтини шикалкавения.

05.06 2014 в 11:15

Иван Вазов:
Русия! Таз земя велика
по шир, по брой, по сила! Тя
с небето има си прилика
и само с руската душа!

И аз нямам какво повече да добавя.
Всъщност има - Цитираното от Стоян стихотворение не е на Радой Ралин, а на Бойко Бочев.
Моля русофобите проверявайте си източниците, когато ги цитирате.

05.06 2014 в 11:09

Радой Ралин: Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол с танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки... Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли как кушаше картошки? На конец забърса три кокошки. После си преспал с кака Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия - тая дива сила. После девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси... Зарад тебе ходим голи - боси! Дружбата ни беше "свята", "чиста". Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше с танка и ни взе последната луканка... Пазеше и немците и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Нямам какво да добавя!