Запис на руски сепаратисти: Возили са шпиони. Защо, по дяволите, летят?

ОFFNews 18 юли 2014 в 09:34 48006 28

Руски сепаратисти са свалили малайзиския самолет над Украйна според записи, разпространени в интернет.

Единият от записаните разговори е между Игор Безлер - командир на сепаратистите в Украйна, и руски офицер от военното разузнаване на руската армия - Васил Геранин. От серията разговори става ясно, че сепаратистите се хвалят за сваления самолет. В хода на разговорите се разбира още, че самите терористи са разбрали от медиите, че самолетът е бил цивилен и в него са се возили само пътници. 

В един от разговорите човек, който е на мястото на катастрофата, разказва какво е открил. На въпрос: "Има ли оръжия", мъжът отговаря: "Абсолютно нищо. Цивилни неща - медицински принадлежности, кърпи, тоалетна хартия..". 

"Има ли документи", пита първият глас. Отговорът е: "Да, на един индонезийски студент от университета в Томпсън", гласи отговорът. 

В трети разговор един от сепаратистите се чуди защо този самолет е прелетял над територията на Украйна. Офицер, посочен като Козицин, отговаря: "Значи са возили шпиони. Защо по дяволите летят? Та тук има война".

298 са жертвите на сваления Боинг 777 на територията на Източна Украйна, изпълняващ полет на малайзийските авиолинии от Амстердам към Куала Лумпур. 80 от тях са били деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!