Quantcast

Премиерът на Украйна подаде оставка

Вероника Шербанова Последна промяна на 28 януари 2014 в 10:41 6938 7

Микола Азаров
Микола Азаров

Украинският премиер Микола Азаров подаде оставка рано тази сутрин. Това стана ясно в началото на извънредното заседание на Великата Рада.

В момента депутатите от украинския парламент разглеждат оставката на Азаров.

Целта на оставката е да се създадат възможности за обществено-политически компромис, става ясно от изявлението на Азаров.

„Конфликтната ситуация в страната застрашава икономическото и социалното развитие на Украйна и носи заплаха за обществото и за всеки гражданин“, посочи той.

По-рано президентът Виктор Янукович предложи поста премиер на лидера на най-голямата опозиционна фракция „Батикившчина“ Арсений Яценюк. На лидера на опозиционната партия „УДАР“ Виталий Кличко пък беше предложен поста вицепремиер. И двамата отхвърлиха предложението на Янукович.

Освен оставката на премиера Микола Азаров Великата Рада ще разгледа днес и амнистията на участници в протестите, както и отмяната на „Закона на диктатурата“.

Правили сме и правим всичко, за да не допуснем кръвопролития, ескалация на насилието и нарушаване на правата на гражданите.Правителството обезпечи функционирането на икономиката и системата за социална защита в екстремните условия, допълва Азаров.

През всички тези трудни години правих всичко, за да може Украйна да се развива като демократична европейска държава. Вземах решения и поемах отговорността в интерес на народа на Украйна. И затова мога да гледам честно в очите на всеки гражданин на нашата страна, на всеки съотечественик, заяви Азаров.

Благодарен съм на президента на Украйна за доверието. Благодарен съм на всички депутати, които през тези години поддържаха работата на правителството за модернизация и реформа на страната. Благодарен съм на всички украински граждани, които подкрепяха правителството и мен лично, вярваха и вярват в политическия курс, който провеждахме, допълни той.

Днес най-важно е да се запази целостта и единството на Украйна. Това е много по-важно от личните планове и амбиции на когото и да е. Именно затова взех това решение, категоричен е Азаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.01 2014 в 19:24

Украунската драма е почти в кулминационния момент, ще видим развръзката, интересното предстои.Развръзката отразява нравствените убеждения на автора.Май ще има- ние, вие и те.

28.01 2014 в 17:45

А сложете до тази снимка на бившия украински препиер една снимка на дебила Кличко, де му пишат какво да каже - ТОВА ЩЕ Е ДОСТАТЪЧНО ДА СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ-КОЙ Е

28.01 2014 в 15:24

Е какво да се прави...По света има хора с политическа култура. Тук със свещ трябва да ги търсим.

28.01 2014 в 15:12

Сложете до снимката му и Орешарския селчо :)
хубав контраст ще се получи.

28.01 2014 в 12:06

Украинеца Хазаров подаде оставка.
Украинеца Мухин още се мотка...

28.01 2014 в 11:22

ВКУПОМ СЪГРЕШИХА И ВКУПОМ ИЗЛИШНИ СТАНАХА!!! ВСИЧКИ ДА СЕ ИЗМИТАТ - ДОГАНИ, МЕСТАНИ, ГЕЙОВЕ, ОРЕШКОВЦИ, РЕКТОРИ И ВСЯ ОСТАНЛАЯ СВОЛАЧЬ!!!!!!

28.01 2014 в 10:55

НЕ ПРЕМИЕРА, ЯНУХУЙВИЧ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗКАРА, КАКТО В БГ НЕ ОРЕШАРСКИ А СТАЛИШЕФ И ДРОГАН!! ПАК КУМАНИСТИШЕСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ...