Полицай застреля невъоръжен чернокож мъж в САЩ

Ивайло Анев 10 март 2015 в 15:56 5982 16

В американския град Атланта, щата Джорджия, полицай е застрелял невъоръжен чернокож мъж, вероятно психично болен, който тичал гол в жилищна сграда и чукал по вратите на апартаментите, съобщава местният телевизионен канал CBS46.

Полицаят, който живеел в същата сграда, се отзовал на повикване на свой съсед, който му казал, че един мъж "се държи като умопобъркан, чука по вратите и се мотае гол". По думите на полицейския шеф Седрик Алекзандър полицаят открил голия смутител на реда на паркинга. После чернокожият мъж се втурнал към полицая, който отстъпил назад и го предупредил да спре, преди да го простреля два пъти. На местопроизшествието не е било намерено друго оръжие, каза Алекзандър на пресконференция.

Полицейският началник добави, че има сериозни основания да се смята, че предвид поведението му убитият е страдал от умствено заболяване. Той не го идентифицира, но "Ню Йорк таймс" написа, че това е 27-годишният Антъни Хил.

От полицията съобщават, че техния служел е на служба от седем години и по време на стрелбата, станала около 13 часа местно време вчера, е разполагал с електрошоков уред.

Със случая ще се заеме щатското бюро за разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews