Полицай застреля невъоръжен чернокож мъж в САЩ

Ивайло Анев Последна промяна на 10 март 2015 в 15:56 5496 16

В американския град Атланта, щата Джорджия, полицай е застрелял невъоръжен чернокож мъж, вероятно психично болен, който тичал гол в жилищна сграда и чукал по вратите на апартаментите, съобщава местният телевизионен канал CBS46.

Полицаят, който живеел в същата сграда, се отзовал на повикване на свой съсед, който му казал, че един мъж "се държи като умопобъркан, чука по вратите и се мотае гол". По думите на полицейския шеф Седрик Алекзандър полицаят открил голия смутител на реда на паркинга. После чернокожият мъж се втурнал към полицая, който отстъпил назад и го предупредил да спре, преди да го простреля два пъти. На местопроизшествието не е било намерено друго оръжие, каза Алекзандър на пресконференция.

Полицейският началник добави, че има сериозни основания да се смята, че предвид поведението му убитият е страдал от умствено заболяване. Той не го идентифицира, но "Ню Йорк таймс" написа, че това е 27-годишният Антъни Хил.

От полицията съобщават, че техния служел е на служба от седем години и по време на стрелбата, станала около 13 часа местно време вчера, е разполагал с електрошоков уред.

Със случая ще се заеме щатското бюро за разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2015 в 15:06

Законът обаче казва, че можеш и имаш право да се отбраняваш и срещу психично болни. Разликата е в това, дали си нападнат но тя е тънка, и затова я прави американски прокурор и американски съдия, не е за всяка уста лъжица, затова и не вие ще преценяте.
(пази боже, такива като някои от пишещите тук да преценят човешките съдби, ще станем като лугондония)

11.03 2015 в 09:23

Чета и не вярвам на очите си! Очевидно тук пишат и психически болни хора и следователно по тяхната логика трябва да бъдат застреляни, а не лекувани. Или може би се стреля само по психически болните негри?!! Боже, прибери си вересиите!

10.03 2015 в 20:22

"Полицейският началник добави, че има сериозни основания да се смята, че предвид поведението му убитият е страдал от умствено заболяване."

Предвид поведението му, има сериозни основания да се смята, че полицаят също е страдал от такова.

10.03 2015 в 19:15

Пас сте се събрали една камара русофоби и се опитвате да си лафите, но не ви стига грамотност.
А негъра са го гръмнали в сащ, а не в Русия, изяжте се от яд, тъпаци.

10.03 2015 в 18:44

Една от причините България никога да не бъде държава от значение е това, че репортираме и най-малките новини от Америка. Америка е най-значителната държава в света - ще се репортира всяка малка глупост от там. Даже ще приемем и расовите им проблеми, битката между бяло и черно. Нищо, че не ни засяга изобщо. А тук я някой полицай ще извие ръцете на циганин, я някой циганин ще извие ръцете на полицай - това не е важно. Българските дребни афери никой не го интересуват.

Не е важно за новините, още по-тъжно е, че не е важно за народа. Народа ни го интересуват американските афери, и затова нашата държава няма да е от значение. Защото даже за нас не е. Целия свят го интересуват американските афери, и затова тя е най-важната страна в целия свят - всичко, което стане там е световна история. И знам, че всеки ще ме намрази за това, че го казвам, и въпреки това, повечето ще разбират повече от американска политика отколкото от българска.

10.03 2015 в 17:22

Още ли не си разбрал, че на негово място и магаре да сложат нищо няма да се промени? Там президента управлява по - малко и от нашия. За това третокласното актьорче еба мамата на СССР. Или вярваш на историята за силния президент?

10.03 2015 в 17:18

Хайе сега да си погожорим за биология.

Всички животинки се стремят да снесат яйцата или да родият малките си там където ще има достатъчно храна за отглеждането им.
Примерно листната въшка ще исбере най-сочните и млади листа, а не на старите които ще опадат. Катеричката в гората там където има достатъчно жълади а не на скалите, и т.н.

Сега ако се прехвърлим от животинките към хората. Случайно да познавате някоя жена да е отишла да роди и отгледа децата си в Рашката? Аз не.
Познавам доста рускини които са отишли в Европа, Канада, САЩ та дори и в България.
Знащи те смятат, че там ще отгледат много по-добре децата си отколкото в Рашка.

А сега да погледнем къде "бягат" нашите кремълофили? Къде са им награбените парици? В Москва ли са? Ст. Петербург? Владивосток?
Мммнееее. Др. Станишев предпочете да купи имение в Швейцария и апартамент в Брюксел.

А щерката на Путин се крие в Холандия.

Защо ли?

Вие как мислите?

10.03 2015 в 17:14

Не пич, но като изринат онази ушата сажда от Вашингтон ще са една идея по близо.

10.03 2015 в 17:01

F1 ще се осъзнаеш ти ама ще мине време.
САЩ в най - пълна степен отговарят на идеала ти за държава.

10.03 2015 в 16:58

Какво толкова е станало??
Един мангал по-малко.