Ново убийство на чернокож от полицай в САЩ

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2015 в 13:29 18040 11

Видео кадри, показващи как американски полицай убива чернокож мъж в град Бриджтън, Ню Джърси са на път да подпалят нова вълна на протести срещу властите, пише Би Би Си.

Инцидентът идва след месеци на демонстрации срещу американската полиция, която през последната година отне няколко живота на чернокожи по противоречиви начини и причини.

Във видеото се вижда как полицейска кола спира друг автомобил, защото не е спрял на знак стоп.

Когато се приближава, полицаят вижда, че един от пътниците се пресяга за "нещо". При излизането му от колата, човекът до шофьора бива убит на място с няколко изстрела.

Убийството е станало на 30 декември миналата година в 25-хилядния град Бриджтън.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2015 в 12:32

Много обичам да гледам комбинацията подвеждащи заглавия, нескопосано написани статии, професори по американски закони и начин на живот със стаж 3 месеца в Америка и дървени философи из Балканските ширини.
Никой не си е направил труда да провери фактите. Първо, полицаят застрелял чернилката е черен или поне като такъв се самоопределя. Второ се познава мног добре със застреляния, тъй като го е арестувал неколкократно през изминалата година за редица провинения. трето в жабката е имало зареден пистолет. И четвърто и най-важно, застреляният тъпанар е лежал 13 години в затвора защото е застрелял ТРИМА полицаи в младините си. След като си спрян от полицай запознат с миналото ти, след като имаш оръжие в жабката и след като имаш такова минало, трябва да си най-големия дебил на света да не се подчиниш нееднократно на заповедта на полицая. Какви роби, кави цветове на кожата, какви пет лева?
Аз живея в Щатите от 20 години. Спиран съм в повече щати от колкото повечето от вас могат да изброят (и не, не карам камион). Прибиран съм на топло за едното писмено недоразумение, както и за вкарана тупаница на полицай. Защо мен никой не ме е стрелял? Има много тънка линия по която можеш да ходиш ако си знаеш правата. Но ако решиш да я прекрачиш, си търсиш белята. И когато някой от тия олигофрени си я намерят, няма какво да ги жалите.

22.01 2015 в 21:06

@Dolmaze: Глей са брато, аз там съм гост,извършил съм нарушение,макар и минимално, така че некси не съм в позиция да се репча на местните ченгета ако се сещаш.
Нямам абсолютно никакъв интерес да се права на отворен, щото ше стане така че вече ше гледам риболова у Флорида и тоя из Монтана,Колорадо и Мичиган через кривъйм макароном,както казват руснаците,а аз ОБОЖАВАМ природата на Америка и гледам да съм макс често там, така че по никой начин не ми трябват неразбирателства с местните власти.

Освен това как беше онова за наказанията и дето не магнитуда им бил важен,а техната неминуемост.
Там си знаеш-направиш това, те очаква това и няма съдия Екстра Нина от СГС дето да ти пусне заради зелените ти...такова...нали.
Полицейска държава била,биг брадър ала бала тва онова-ми ОК,като не ви харесва си стойте у вас, и аз не съм във възторг от външната политика на Америка,ама няма да тръгна да плюя самата страна,която пак казвам-е ПРЕКРАСНА!

22.01 2015 в 20:41

''и права ама ТОЧНО квото ми се каже,че има некои много trigger happy..''. Добре, не е ли крайно ненормално хората да седят като парализирани за дребно провинение, защото явно trigger happy пичовете в униформа не са особено малко?

22.01 2015 в 16:51

Това ли е демокрация бе, роби ? Да ви третират като кучета за превишена скорост и за не спиране на знак "Стоп", да не смееш да се почешеш по носа за да не бъдеш разстрелян ? Роби сте и роби ще умрете с това мислене...жал ми е !

22.01 2015 в 16:50

Балкански, спести си простотиите.

22.01 2015 в 16:40

Интересно кога най-после ще се изчерпа търпевието на АФРОАМЕРИКАНЦИТЕ от всекидевният полицейски произвол, убийства и насилия, с които репресивният режим на фАЩ се опитва да се задържи на власт, против волята на американския народ?

С вас сме другари!

https://www.youtube.com/watch?v=lP9MbS1KW0U

22.01 2015 в 16:34

@El Commandante
Братото го спряха за ЖЪЛТО. Сложи си ръцете на волана, каза ми да си сложа мойте на коленете (за да се виждат) и да не чува БГ реч. Това, че НИЕ в БГ сме прости и не знаем как да се държим когато са ни спрели заради нарушение...

22.01 2015 в 15:47

@BaНко: мноо си прав,точно така стоят нещата. Мене са ме спирали два пъти за леко превишена скорост-един път у Луизиана и един път у Тексас като и двата пъти си седим кротичко у колата,червим се,мрънкам извинения и права ама ТОЧНО квото ми се каже,че има некои много trigger happy...

22.01 2015 в 15:41

аБе Вие тъпи ли сте бе, каква война, какви пет лева. При нарушение само на един закон в USA, полицаят има право да защити себе си и околните. Ако "черният" не е изпълнявал разпорежданията му и е ПОСЕГНАЛ за нещо е РАВНО на ИЗСТРЕЛИ ПО НЕГО!!! Да му е мислил!!!
Бях в USA 2003 куките спират една кола влязла в АВАРИЙНАТА лента на силно натоварен път и малко преди TOLL tax gate, САМ човек! Приближиха се двама към него да го "питат" какво става. ТОЗИ идиот излезе от колата си! Веднага извадиха железата и ги насочиха към него. В следващите няколко секунди викаха да легне на земята с ръце зад главата...
Брат ми, като дългогодишен пребиваващ там, ми обясни, че са имали ПЪЛНОТО право още с изкарването на единия си крак да го застрелят!!!

22.01 2015 в 15:40

Еми ченгето триста пъти му каза да не мърда бе бахти, печката тръгна да скача на първа срещу насочен пищов,кво иска...