Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Полицаи застреляха бездомник в САЩ (видео)

OFFNews 02 март 2015 в 14:05 14816 25

Снимка от инцидента.
Снимка от инцидента.

Видео показва как полицаи в Лос Анджелис се сборичкват с бездомник, след което го застрелват, предаде "Ройтерс".

Действието се разиграва в центъра на града, на място, където бездомниците се събират и си правят навеси, за да нощуват. На записа се вижда как няколко униформени събарят на земята буйстващия бездомник, който обаче продължава да се съпротивлява, което кара 3 от униформените да извадят оръжията си и да го застрелят, докато лежи на настилката.

Убитият отново е чернокож, което за пореден път през последната година повдига въпроса за расовата дискриминация в полицейските служби, след като имаше няколко случая на застреляни от полицаи невъоръжени чернокожи, включително и един тийнейджър.

Показанията на очевидците са разнопосочни. Един казва, че бездомникът е посегнал към оръжието на един от униформените, друг чул полицай да казва - "той взе пистолета ми", трети твърди, че полицията е ударила мъжа с електрошок, преди да го застреля.

Полицейски представители твърдят, че единственият начин ситуацията да се развие толкова бързо и критично е бездомникът наистина да се е пресегнал към пистолета на някой от силите на реда.

Първоначално полицията е извикана по сигнал за обир в района. Убитият мъж е бил познат като Африка, той е бил на улицата от няколко месеца, след като е прекарал 10 години в заведение за душевно болни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews