Полицаи застреляха бездомник в САЩ (видео)

OFFNews Последна промяна на 02 март 2015 в 14:05 13893 25

Снимка от инцидента.
Снимка от инцидента.

Видео показва как полицаи в Лос Анджелис се сборичкват с бездомник, след което го застрелват, предаде "Ройтерс".

Действието се разиграва в центъра на града, на място, където бездомниците се събират и си правят навеси, за да нощуват. На записа се вижда как няколко униформени събарят на земята буйстващия бездомник, който обаче продължава да се съпротивлява, което кара 3 от униформените да извадят оръжията си и да го застрелят, докато лежи на настилката.

Убитият отново е чернокож, което за пореден път през последната година повдига въпроса за расовата дискриминация в полицейските служби, след като имаше няколко случая на застреляни от полицаи невъоръжени чернокожи, включително и един тийнейджър.

Показанията на очевидците са разнопосочни. Един казва, че бездомникът е посегнал към оръжието на един от униформените, друг чул полицай да казва - "той взе пистолета ми", трети твърди, че полицията е ударила мъжа с електрошок, преди да го застреля.

Полицейски представители твърдят, че единственият начин ситуацията да се развие толкова бързо и критично е бездомникът наистина да се е пресегнал към пистолета на някой от силите на реда.

Първоначално полицията е извикана по сигнал за обир в района. Убитият мъж е бил познат като Африка, той е бил на улицата от няколко месеца, след като е прекарал 10 години в заведение за душевно болни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2015 в 18:27

Mисля ,че за това убийство е виновен Путин.

03.03 2015 в 00:10

НИКИ марш за опорните точки и си лягай!Че за Утре съм ви приготвил Русофилски изненади!

02.03 2015 в 23:08

Точно акцията на нашите ме притеснява в смисъл, че едни и същи хора обясняват, колко хубаво са постъпили американците и колко кофти нашите.
Според мен психически болни хора могат да бъдат обезвредени по много други начини осен да бъдат гърмяни. Това в Лясковец, е безспорен провал на МВР, но не само на Лазаров, но и Калинчо преди него. Знаели, че е луди и опасен човека, ама не смеели нищо да правят. Като решили да направят нещо, го направиха по най-тъпия начин, така че да знае какво му готвят, но тези дето го атакуват да нямат никаква представа, че знае.

02.03 2015 в 23:01

Виж акцията на наши спец служби под ръководството на Светлозар Лазаров (който вчера беше в Москва да брои соросоиди).Неустойчив психически мъж уби един(бог да го прости) и рани няколко командоси.

02.03 2015 в 22:52

Видеото защо е махнато от Youtube?
Иначе в Америка полицаите ползват оръжие за щяло и нещяло. Но 4 полицаи да не се справят с един бездомник и то на улицата ми се вижда нереалистично или ултра некомпетентно.
И е истина, че е много по-вероятно да те застрелят, ако си негър, отколкото ако си бял.
Като цяло демокрацията в Америка деградира сериозно, което е обезпокоително. Още не са се докарали на дереджето бна Русия, но тенденцията е надолу.

02.03 2015 в 22:38

Много са ми интересни любителите на кочината, наречена Русия.
Сега да изясним нещо като за полуидиоти (макар че русофилите са пълни идиоти).
Имаме закононарушител с оръжие в ръка. Който всеки момент може да убие полицай. Реакцията на полицаите е напълно логична - застрелват го, преди да е застрелял тях.

02.03 2015 в 18:04

Шибани животни са рези куки,не мога да възприема такова поведение насред улицата-десет прасета с оръжия да разстрелят човек ей така..Явно на американците яко им промиват мозъците,щом като такива зверства минават за нещо нормално.Нищо добро не ни чака с такива "нормалности"

02.03 2015 в 17:41

Виновен е полицаят, че не си пази оръжието и е виновен убитият човек, който е поел този риск да вземе оръжието. А и явно американските полицаи са безкомпромисни, малко като роботи, но това е друга тема. Въпросът е начина, по който се изнася тази новина. Имам чувството, че повечето новини се правят за някакъв вид сензация или за настройване на масата, но не и да представи новината такава, каквато е. Преди седмица в един български сайт за видео споделяне имаше някакъв клип как пак така полицаи застреляха някакъв бандюга, но заглавието гласеше нещо от сорта на - Американски полицаи застреляха пешеходец...... Сега, извинете, ама едно е пешеходец, друго е бандит, а и нормалния човек веднага ще възприеме заглавието буквално, дори може да не гледа клипа. Липса на всякаква обективност, едни целят сензация, други целят настройване на хората срещу нещо, но никой не се старае да бъде обективен. Трудно е, ама реалността е такава, обективността е неприятна и за двете страни от конфликта.

02.03 2015 в 16:05

sottozero. чакам отговор за пр..... ти знаеш за какво?

02.03 2015 в 16:04


До двамата над този коменнар:

Стигнахте 6тия кладенец, още можете.