Подготвени сме, подводниците ни могат да унищожат Русия, обяви американски генерал

OFFNews 09 март 2018 в 13:55 11555 2

Снимка AFP

САЩ могат да отговорят на всяка атака от страна на Русия, обяви шефът на Стратегическото командване на Въоръжените сили на САЩ ген. Джон Хайтън.

Коментарът му идва след изявлението на руския президент Владимир Путин за новите ядрени оръжия на Русия. Вицепремиерът Дмитрий Рогозин пък съобщи, че руските зенитни системи последен модел Ес-500 "Прометей" или "Триумфатор-М" се произвеждат вече серийно в новопостроените заводи на военнопромишления концерн "Алмаз-Антей" в градовете Киров и Нижни Новгород, които според "Известия" ще направят Русия недосегаема. 

"Готови сме за всички заплахи и никой не трябва да се съмнява в това", подчерта Хайтън. 

При атака срещу САЩ Русия няма да може да направи нещо, на което Щатите да не могат да отговорят, продължи той. 

"Те не знаят къде се намират нашите подводници, а те са способни да унищожат страната им, ако тръгнем по този път", каза Хайтън. 

В новата стратегия за национална отбрана на САЩ Пентагонът посочи като най-опасни за американската безопасност Китай, Русия, Северна Корея и Иран. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

09.03 2018 в 19:50

Е, щом смятат, че Армагедонът е готовност за нещо ...
Тия вече вярно нямат дипломация. Човек, способен да говори за гарантираното взаимно унищожение, като за готовност за спечелване на война, е или идиот, или смята слушателите си за идиоти.