Починалите с COVID-19 в САЩ вече са повече от жертвите през Първата световна война

Бразилия и Индия отбелязаха нов ръст на заразени с коронавирус

OFFNews 17 юни 2020 в 08:44 4428 0

С новите 740 смъртни случая от коронавируса, отчетени за един ден, броят на американците, починали от COVID-19, надхвърли броя на американските войници, загинали в Първата световна война, съобщи Франс прес.

По данни на американския институт "Джонс Хопкинс" смъртните случаи в САЩ, свързани с вируса, към 20,30 часа вчера местно време са били над 116 850, повече от американските войници, убити в Първата световна война, които според министерството по въпросите на ветераните са около 116 500.

В края на април бе съобщено, че починалите от коронавируса са станали повече от американските войници, убити във Виетнамската война.

Общият брой на диагностицираните инфекции в САЩ, които са на първо място в света и по брой заразени, и по починали, е над 2,13 милиона, оздравелите са 853 500 души.

Рекордно висок брой заразени с коронавирус отчете Бразилия. Смъртните случаи в страната до момента са над 45 241. Бразилия е с най-голям брой нови заразени за ден – 34 918 души, съобщи Ройтерс. Страната е на второ място в света по брой положителни за коронавирус след САЩ.

След последните актуализирани данни от понеделник са регистрирани още 1282 смъртни случая от заразата, с които общият им брой достигна 45 241.

Тревога от ситуацията в държавата изрази директорът на Панамериканската здравна организация Кариса Етиен.
На най-голямата страна от Латинска Америка се пада около една четвърт от близо 4-те милиона заразени в Северна и Южна Америка и близо 25% от смъртните случаи, каза Етиен и отбеляза, че засега няма забавяне на разпространението.

Регионалната организация препоръча на Бразилия и другите страни от региона да продължат да спазват строго правилата за социална дистания и призова за бавно отваряне на икономиките. Бразилският президент обаче е против мерките за социална дистанция и в много щати бизнесът поднови работата, въпреки тежката епидемична ситуация.

Коронавирусът е отнел живота на повече от 2000 души през последните 24 часа в Индия, предаде АФП. С това броят на починалите в страната достигна 11 903, съобщи правителството.

Индия коригира броя на смъртните случаи с 862 до 3165 поради „несъответствия“ в отчитането им, докато в Ню Делхи бяха регистрирани повече от 400 жертви на COVID-19. Общият им брой в града до момента е над 1800.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови