По Нова година в Швейцария и Австрия също е имало сексуални нападения над жени

OFFNews 07 януари 2016 в 22:00 11605 14

На 31 декември са били извършени многобройни сексуални нападения над жени в Швейцария и Австрия. Те са подобни на нападенията, извършени в Кьолн, Германия, съобщиха АФП и в. "Ди Пресе".

Те са се случили в градовете Цюрих и Залцбург. Швейцарската полиция е започнала разследване и призовава всеки свидетел или жертва на престъпленията да съобщи в полицията.

Органите на реда в Цюрих са получили 25 сигнала за кражби в новогодишната нощ, някои от които са били придружени и от сексуално посегателство. Няколко жени посочили, че били заобиколени и опипвани от "няколко мъже с мургава кожа", които след това са се смесили с тълпата.

В Залцбург също са получени множество оплаквания за сексуален тормоз. Една от потърпевшите твърди, че двама мъже са започнали да я тормозят сексуално, след което са отмъкнали телефона й. Според нея мъжете са били с чуждестранен произход и в групи от по 8-10 души.

Властите са задържали и 24-годишен афганистанец по обвинение в изнасилване на жена, която срещнал в заведение в града. Според властите сигналите за сексуални нападения срещу жени са започнали да постъпват дни преди Нова година.Например на 26 декември две момичета са били нападнати от десетина млади мъже.

До момента от сексуално нападение през последната седмица са се оплакали в полицията десетки жени в германските градове Кьолн, Хамбург, Берлин и Щутгарт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!