Quantcast

Кметът на Кьолн се извини за изказването си за поведението на жените

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2016 в 19:02 10821 31

Снимка Хенриете Рекер

Кметът на Кьолн Хенриете Рекер се извини за съветите си към жените за това как да избегнат сексуални посегателства след нападенията в града в новогодишната нощ.

Ако съм обидила някоя от жертвите със своето изявление, искрено се извинявам. Иска ми се и в бъдеще да не установяваме правила на поведение за жените. Полицията и силите за безопасност са длъжни да гарантират безопасността по улиците, написа тя на страницата си във Facebook.

Рекер свика вчера спешна среща след серията нападения над жени в новогодишната нощ. На срещата бяха обсъдени норми на поведение на жените, за да избегнат подобни случки, сред които да се държат на една ръка разстояние от непознати, да стоят в групата, с която се придвижват, да не търсят близост с непознати и да молят за помощ минувачи в случай на посегателство.

Изказването на Хенриете Рекер беше посрещнато от вълна на недоволство както в медиите, така и в социалните мрежи.

Над 100 жалби от пострадали жени бяха подадени до полицията в Кьолн след новогодишната нощ. Оплакванията са за нападения, кражби и сексуални посегателства. 

Според очевидци нападенията са били извършени от многочислена група, в която може би е имало до 1000 мъже, чийто външен вид навеждал на мисълта, че те може да са от арабски или северноафрикански произход.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2016 в 20:35

ВАНГА Е ПРАВА !!!-МЪЖ С ИМЕ ВЛАДИМИР ЩЕ СПАСИ ЕВРОПА.

09.01 2016 в 20:28

Простаk до простак и до него друг простак.Погледнете я ще се извинява маймуна дърта смачкана,в нея и Меркел има нещо сбъркано-извратенячки след 9 месеца ще изреват първите бебета !!!

09.01 2016 в 08:58

Ако търсите доброволци за работа в концентрационните лагери,които още съществуват. На драго сърце ще помагам за избиването на гнидите...

08.01 2016 в 19:17

Не знам дали преводът е верен. Но това "ако" съвсем не звучи като извинение. Нито "иска ми се"... Тази недомушкана (във всеки смисъл)кобра просто трябва да си подаде оставката. Това е нормално европейско поведение.

08.01 2016 в 13:55

ОПОРНИ ТОЧКИ за заспалите вагини:

1 - Германките не са насилвани от бежанците и мигрантите, защото те са яки, готини хора, с добри намерения. Майките с деца се нуждаят от разбиране, гребени за бради и айфони, като всеки БЯЛ човек, като Вас, моля без расизъм.

2 - Кой е мургавият, крадлив, маймуноподбоден образ, живеещ в подсъзнанието на ЗАПАДНО европееца??? И кои хора го плашат???

Отговор - български и румънски индобългари (цигани) са извършителите. Но за западният човек - българи, цигани и румънци е едно и също, те са мургави и говорят странно.

Къде е НАТО, да спре ИЗТОЧНО "европейците"???

Къде са ФЕМЕН, да спрът с гола гръд тази АГРЕСИЯ????

Питам АЗ.

България и Румъния да се извинят, и да бъдат наказани (както винаги)!!!
:D08.01 2016 в 12:28

Ей, нещастник, не само, че не работя за жълти стотинки, ами изкарвам повече от западняк на моето социално ниво, защото съм собственик на фирми в ключови отрасли.

Не съм и турбо селянин, а образованието ми е на добро западно ниво.

Обаче покрай работата си контактувам с въпросните турбо селяни и мога да кажа само да са живи и здрави.

А изнежено типче като теб мога да поздравя с цитат от един актуален филм: You should move to a small town, somewhere the rule of law still exists. You will not survive here. You are not a wolf, and this is a land of wolves now.

08.01 2016 в 11:59

До 24 - Кое точно ти е конкурентото предимство? Че работиш за жълти стотинки и си без образование, или че си научил всяка псувня от езика си и не пропускаш удобен шанс да демонстрираш завидните си "познания" ? ;)

08.01 2016 в 11:48

Това, че сме били турбо селяндури от 19ти век ще се окаже конкурентното ни предимство през 21ви.

От турбо селяндурите от 19ти век в началото на 20ти бяха пропищяли англета, франсета, сърби, гърци, турци и който се сетиш още. После вече станахме граждани и пролетарии, но не успяхме да се изкилифирчим като тези лигльовци на Запад. Неслучайно сегашната инвазия като цяло ни заобикаля, защото тук фандък няма. Имаме си и цигани, имаме си и турбо селяндури, имаме си и още един куп родни урунгели. За други няма нито място, нито търпимост.

08.01 2016 в 11:41

Западът е запад, защото след такава издънка нормалното извинението е оставка. Явно не България ще догонва запада, а западът ще пропадне до нашето ниво.

08.01 2016 в 11:40

Я да използвам намалението, че феминските в момента като цяло мълчат като пукали и да изкажа нЕкои съображения.

Ситуацията в Европа, в Северна Африка и в Близкия изток е такава, че не може разни събркани лелки да ръководят половин Европа. Тия трябва да дондуркат внуци, а не да се занимават с неща, за които нямат ни капацитет, ни кураж, ни хоризонт.