Мигрант към полицай на площада в Кьолн: Дръжте се добре с мен, Меркел ме покани

OFFNews 07 януари 2016 в 13:10 18132 19

Снимка EPA

Доклад на полицията в Кьолн разкрива подробности около новогодишната нощ, когато на площада до централната гара в града мигранти са нападнали десетки жени.

Според свидетелски разкази нападателите са били около 1000 и са били разделени на групи. Над 100 жалби от пострадали жени са постъпили са в Кьолн. Около 50 жалби на жени обработва полицията в Хамбург. Подобни случаи има още в Берлин, Дюселдорф и Щутгарт, макар все още да не е ясно дали нападенията са свързани помежду си.

Докладът с подробно описание на случилото се през новогодишната нощ в Кьолн е публикуван от германското издание Bild, пише ТАСС.

Не е ясно точно колко мигранти е имало на площада близо до централната гара в Кьолн, но според доклада полицаите са били между 150 и 200 души.

Мигрантите били пияни или дрогирани и пускали фойерверки между хората и ги замеряли с бутилки. За да избегнат инциденти, полицаите изтикали мигрантите от площада, но безпорядъкът не се прекратил, а само се преместил в сградата на централната гара.

Полицаите започнали да получават оплаквания от жени, които разказвали за нападения и сексуални посегателства.
„Заради голямото количество оплаквания, службите за безопасност се ограничиха само до възстановяване на спокойна обстановка, както и до други необходими мерки. Тъй като беше невъзможно да се помогне на всяка жертва и оперативно да се задържи виновникът, полицаите бяха на прага на разочарованието“, се посочва в доклада.

Авторът на доклада допълва, че в един момент полицаите просто не можели да приемат повече жалби.

Той пише, че за пръв път за 29 години в полицията става свидетел на подобно нещо.

По думите му мигрантите започнали да унищожават документите си пред погледите на полицаите, като обявили, че още на следващия ден ще получат нови.

Един от мигрантите дори заявил: „Вие сте длъжни да се държите добре с мен. Покани ме госпожа Меркел“, става ясно от документа.

Нарушителите на реда игнорирали заповедите на полицаите, ходели по нужда в сградата на централната гара, заспивали на пейките и на пода, преминавали от един перон на друг по релсите, заплашвали свидетели и пострадали.
Правоохранителните органи са започнали разследване на трима заподозрени. Полицията обаче е на мнение, че нападенията са били предварително уговорени.

Събрани са снимки и видеозаписи, направени на площада в новогодишната нощ.

Около 1,1 млн. мигранти са поискали убежище в Германия през миналата година, като най-голяма част от тях са от Сирия, Афганистан и Ирак.

След нападенията в Кьолн кметът на града Хенриете Рекер заяви, че жените трябва да възприемат норма на поведение, за да предотвратят бъдещи атаки. Министърът на правосъдието и защита на правата на потребителите Хайко Маас пък обяви, че не трябва с тези нападения да се дискредитират всички бежанци. Ако нападенията са извършени от мигранти, това не означава, че трябва да се подозират всички бежанци, посочи Маас.

В същото време министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезер посочи, че всички бежанци, които нарушават законите, трябва да бъдат незабавно депортирани.

Този, който извършва сериозни престъпления, трябва да очаква депортация, независимо какъв е неговият статут, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!