Мигрант към полицай на площада в Кьолн: Дръжте се добре с мен, Меркел ме покани

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2016 в 13:10 17308 19

Снимка EPA

Доклад на полицията в Кьолн разкрива подробности около новогодишната нощ, когато на площада до централната гара в града мигранти са нападнали десетки жени.

Според свидетелски разкази нападателите са били около 1000 и са били разделени на групи. Над 100 жалби от пострадали жени са постъпили са в Кьолн. Около 50 жалби на жени обработва полицията в Хамбург. Подобни случаи има още в Берлин, Дюселдорф и Щутгарт, макар все още да не е ясно дали нападенията са свързани помежду си.

Докладът с подробно описание на случилото се през новогодишната нощ в Кьолн е публикуван от германското издание Bild, пише ТАСС.

Не е ясно точно колко мигранти е имало на площада близо до централната гара в Кьолн, но според доклада полицаите са били между 150 и 200 души.

Мигрантите били пияни или дрогирани и пускали фойерверки между хората и ги замеряли с бутилки. За да избегнат инциденти, полицаите изтикали мигрантите от площада, но безпорядъкът не се прекратил, а само се преместил в сградата на централната гара.

Полицаите започнали да получават оплаквания от жени, които разказвали за нападения и сексуални посегателства.
„Заради голямото количество оплаквания, службите за безопасност се ограничиха само до възстановяване на спокойна обстановка, както и до други необходими мерки. Тъй като беше невъзможно да се помогне на всяка жертва и оперативно да се задържи виновникът, полицаите бяха на прага на разочарованието“, се посочва в доклада.

Авторът на доклада допълва, че в един момент полицаите просто не можели да приемат повече жалби.

Той пише, че за пръв път за 29 години в полицията става свидетел на подобно нещо.

По думите му мигрантите започнали да унищожават документите си пред погледите на полицаите, като обявили, че още на следващия ден ще получат нови.

Един от мигрантите дори заявил: „Вие сте длъжни да се държите добре с мен. Покани ме госпожа Меркел“, става ясно от документа.

Нарушителите на реда игнорирали заповедите на полицаите, ходели по нужда в сградата на централната гара, заспивали на пейките и на пода, преминавали от един перон на друг по релсите, заплашвали свидетели и пострадали.
Правоохранителните органи са започнали разследване на трима заподозрени. Полицията обаче е на мнение, че нападенията са били предварително уговорени.

Събрани са снимки и видеозаписи, направени на площада в новогодишната нощ.

Около 1,1 млн. мигранти са поискали убежище в Германия през миналата година, като най-голяма част от тях са от Сирия, Афганистан и Ирак.

След нападенията в Кьолн кметът на града Хенриете Рекер заяви, че жените трябва да възприемат норма на поведение, за да предотвратят бъдещи атаки. Министърът на правосъдието и защита на правата на потребителите Хайко Маас пък обяви, че не трябва с тези нападения да се дискредитират всички бежанци. Ако нападенията са извършени от мигранти, това не означава, че трябва да се подозират всички бежанци, посочи Маас.

В същото време министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезер посочи, че всички бежанци, които нарушават законите, трябва да бъдат незабавно депортирани.

Този, който извършва сериозни престъпления, трябва да очаква депортация, независимо какъв е неговият статут, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2016 в 14:54

Имайки предвид, че немската медия се опитва да заличи тия случаи, даже фейсбук трие постове споменаващи ги, добра работа на Offnews, че репортират. Не винаги съм съгласен с нещата тук, но тия моменти ме връщат на този сайт.

07.01 2016 в 22:28

Ислямът трябва да бъде забранен в цивилизования свят. Той войва срещу нас от 14 века, и ако не го спрем, ще ни унищожи.

Трябва ни нов „кръстоносен поход“.

Ето истината за кръстоносните походи, разказана от канадски историк. Повечето западни историци никога не споменават кан Тервел. Този историк знае дори за Тервел:
https://www.youtube.com/watch?v=-ilFbbk9jw4

07.01 2016 в 21:21

Аз пък каня въпросния мигрант на приятелска раздумка в тъмните части на близката градинка. Обещавам, че ще приключим много бързо.

07.01 2016 в 19:16

"Този, който извършва сериозни престъпления, трябва да очаква депортация, независимо какъв е неговият статут, подчерта той."

Аз пък си мислех, че за сериозни престъпления би следвало да има други процедури. Явно статутът им си е специален при всички положения...

07.01 2016 в 18:21

ОПАСЯВАМ СЕ,ЧЕ СКОРО ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ "БРЪСНАТИТЕ ГЛАВИ" И ЩЕ ЗАПОЧНЕ МАСОВА СЕЧ НА ЖЕНИ И МАЙКИ С БРАДИ!

07.01 2016 в 17:21

"Този, който извършва сериозни престъпления, трябва да очаква депортация, независимо какъв е неговият статут, подчерта той."

ТОВА Е ГЛУПАВО. ТЕЗИ ХОРА ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯТ. НЯМА НЕ НАКАЗАНО ЗЛО. ВСЯКА ТЯХНА ГРЕШКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПЛАТЕНА ОТ ТЯХ И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ. СПРАВЕДЛИВОСТ!!!!!!

07.01 2016 в 17:19

Трябва да се атаскува целия Арабски свят да се наложи контрол!!! Петрол е наш не тяхен. Ако не е възможно да живеят в хармония трябва да будат елиминирани. Всички хора трябва да се огледаме в тяхните държави тяхните ресурси.

07.01 2016 в 16:50

Малко се бие в тази държава.

07.01 2016 в 14:58

Фрау Меркел е за светкавична оставка.
Нямаше смисъл да се цензурира и спира ужасяващия клип в Ю Тюб.И с него,и без него,издевателствата предстояха.А и сегашните са само началото.Сутринта тече материал за Щутгарт.Скоро и в цялата страна.Меркел го била поканила.....наглеци мръсни!

07.01 2016 в 14:57

2-3кофи домaшен нaпaлм и от 1000 мигрaнти - нaсилници ще остaнaт имa ,нямa 100килa пепел.Гермaнците трябвa дa се събудят ,a и дa събудят политиците си.Стрaхотен нaрод сa и никой не може дa ги прaви зa смях ,кaмо ли дa се гaври с жените им,мaмкa му.Нaпрaво ги зaпaлвaм ,горките ,нещaстни бежaнци.,.....,товa не сa хорa и животни не сa ,зомбитa некви....,изродски!