Пети смъртен случай на протестите в Турция

Николаос Цитиридис 10 юли 2013 в 14:07 2796 1

Протести в Турция, площад
Протести в Турция, площад "Таксим". Снимка: EPA/БГНЕС

Антиправителствените протести в Турция отнеха пети човешки живот. Тази сутрин в болница в Ескишехир е починал 19-годишният студент Али Исмаил Коркмаз, съобщава турската телевизия НТВ.

На 2 юни по време на протестите, Али е бягал от полицията, когато е бил нападнат от неизвестна група лица. В резултат на нанесения му побой е получил мозъчен кръвоизлив и оттогава се лекува в болница. Али е издъхнал днес в лечебното заведение.

В демонстрациите в самия парк „Гези” в Истанбул загинаха трима участници – Ехтем Саръсюлюк, Абдуллах Чьомерт и Мехмет Айвалъташ, а в град Адана – полицейският комисар Мустафа Саръ.

На 8 юни турските униформени отново нападнаха протестиращи със сълзотворен газ и водни оръдия, когато се опитаха да влязат в парка “Гези”.

След като беше затворен в продължение на 3 седмици, обновеният парк беше отворен, но само няколко часа. По-късно полицията отново забрани достъпа на протестиращи до него. Органите на реда обградиха парка и разпръснаха хората, които се разхождаха там, а след това изтласкаха с водни оръдия протестиращите към бул. “Истиклял”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!