Първанов: Средното ни образование подготвя неграмотници

Ивайло Анев Последна промяна на 16 септември 2014 в 16:55 2079 5

Снимка Ивайло Анев

Георги Първанов.

Ние от АБВ сме категорични, че нашето средно образование подготвя неграмотни, а висшето – безработни млади хора. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов на среща със симпатизанти на формацията в Стара Загора, съобщи Агенция "Фокус".

„Трябва да се преосмисли как да върви реформата в нашето средно и висше образование”, допълни Първанов.

Първанов изтъкна проблема за връзката между училището и икономиката. „Без тази връзка няма да отидем твърде далеч. Това в голяма степен важи, както за средното, така и за висшето образование”.

По отношение на проблема за реализацията на млади, талантливи и умни хора извън България, Първанов заяви следното: „Този проблем ми е твърде познат. Това е проблем не само на семействата на тези млади хора, които търсят своята реализация в чужбина, а е проблем на държавата. Той е обвързан и с друг проблем, този за демографската криза. Това според мен е тема № 1 за българската политика. Това не е въпрос, по който можем да се делим на леви и десни”, категоричен бе лидерът на АБВ.

На въпроса от къде ще бъдат намерени пари за реализирането на всички предизборни обещания от политиците той отговори така: „В различни материали ние сме обяснили, откъде могат да бъдат взети пари за реализирането на тези предизборни обещания".

Според Първанов на първо място стои схема за пресичане и ограничаване на контрабандата в страната. Той уточни, че става въпрос за до 500 млн. лв. на година. По отношение на данъчната политика на АБВ поясни, че формацията има и виждане за една разгъната, справедлива данъчна система.

Водач на листата на АБВ в Стара Загора е ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков. Професор Станков ще бъде водач на кандидат-депутатите и в Добрич.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2014 в 01:03

Kaкто другаря Гоце, така и всички коментирали дотук са неграмотни!

Алооооу, феновете, грамотността се дава от НАЧАЛНОТО, не от средното обрасование, идиоти! Вие на училище не сте ли ходили, бре? Или не сте чели дори и Винету? Ти си остани неграмотен до 8-ми клас, че чакай после да се ограмотиш, ша ва....... в специалистите гърбави

16.09 2014 в 21:52

ми това е благодарение на твойте другари-комунисти, бе цървул !

16.09 2014 в 20:36

... т.н. политически елит е богато подплатен с фалшиви дипУоми (любимец ми е Коуегата)

... хахахахахахахаха

Михаил Миков е роден на 16 юни 1960 г. в град Кула, България. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. Има специализации по правата на човека в Монпелие, Франция, по данъчно облагане – Вашингтон, САЩ, антикорупционни практики – Италия.

...ХАХАХАХАХАХАХАХАХА

... напраО поУигУот!!! (миков кажи: стаУин пуши с УуУа?!?)

16.09 2014 в 20:15

То и висшето ни подготвяше неграмотници по история на БКП, пък взеха че станаха президенти, та от кога има значение дали образованието ни ще подготвя "грамотници", не само няма да станат президенти, ами дали въобще ще си намерят работа!!!

16.09 2014 в 18:38

Да попитам другаря Първанов сега ли се сети, че има проблеми в средното образование? А къде беше другаря Първанов през последните 15 години, когато се посяха, избуяха и дадоха реколта тези проблеми? Аман от популизъм!