Първанов: Средното ни образование подготвя неграмотници

Ивайло Анев 16 септември 2014 в 16:55 2915 5

Снимка Ивайло Анев

Георги Първанов.

Ние от АБВ сме категорични, че нашето средно образование подготвя неграмотни, а висшето – безработни млади хора. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов на среща със симпатизанти на формацията в Стара Загора, съобщи Агенция "Фокус".

„Трябва да се преосмисли как да върви реформата в нашето средно и висше образование”, допълни Първанов.

Първанов изтъкна проблема за връзката между училището и икономиката. „Без тази връзка няма да отидем твърде далеч. Това в голяма степен важи, както за средното, така и за висшето образование”.

По отношение на проблема за реализацията на млади, талантливи и умни хора извън България, Първанов заяви следното: „Този проблем ми е твърде познат. Това е проблем не само на семействата на тези млади хора, които търсят своята реализация в чужбина, а е проблем на държавата. Той е обвързан и с друг проблем, този за демографската криза. Това според мен е тема № 1 за българската политика. Това не е въпрос, по който можем да се делим на леви и десни”, категоричен бе лидерът на АБВ.

На въпроса от къде ще бъдат намерени пари за реализирането на всички предизборни обещания от политиците той отговори така: „В различни материали ние сме обяснили, откъде могат да бъдат взети пари за реализирането на тези предизборни обещания".

Според Първанов на първо място стои схема за пресичане и ограничаване на контрабандата в страната. Той уточни, че става въпрос за до 500 млн. лв. на година. По отношение на данъчната политика на АБВ поясни, че формацията има и виждане за една разгъната, справедлива данъчна система.

Водач на листата на АБВ в Стара Загора е ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков. Професор Станков ще бъде водач на кандидат-депутатите и в Добрич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови