Quantcast

Осъдиха румънски депутат, купувал гласове с печени пилета

OFFNews Последна промяна на 16 март 2016 в 19:40 2688 6

Националната дирекция за борба с корупцията в Букурещ осъди румънски депутат, обвинен, че е раздал 60 тона пилета на грил по време на предизборната кампания на местните избори през 2012 г.

Бившият депутат Флорин Аурелиан Попеску е осъден на две години затвор, като присъдата му е окончателна.

Попеску е обвинен по сигнал на притежателя на фирмата, принудена да дари пилетата, използвани по време на кампанията за местните избори през 2012 г. Той разказва, че при него е дошъл посредник, който първоначално поискал по 250 000 евро за всяка от основните партии в кампанията.

След това обаче се стигнало до компромисния вариант да дари 60 тона пилета. Последната договорка станала след лично посещение на Флорин Попеску в птицефермата.

По това време Попеску бил областен управител на окръг Дъмбовица и член на свързаната с бившия президент Бъсеску Демократично-либерална партия.

Обвиненията срещу Попеску са повдигнати през 2012 г., а на последна инстанция делото започва през юни 2014 г. 

В началото на делото под запор са поставени и два имота на Попеску, чиято стойност отговаря на тази на раздадените пилета.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2016 в 08:26

Щом е в Румъния може пилета. Но за България кебапчетата са запазената марка.

16.03 2016 в 21:53

Тук не раздават пилета а директно купуват комисии и гласове.

16.03 2016 в 21:52

Нищо, у нас за сметка на това решиха проблема издъно - махнаха наказанията за изборни шмендикапели и оставиха само някакви мизерни административни глоби.

На следващите избори ще е по-евтино да те хванат както си в комисия и фалшифицираш бюлетини, отколкото да не гласуваш.

Държавата на идиотите.

16.03 2016 в 20:05

До настигането на Румъния остават 5 месеца и 10 дена.
вЕрвайте ми!

16.03 2016 в 20:04

Всеки народ си заслужава съдбата! Прост народ, слаба държава!Не народ,не народ, а мърша! Преходът ни е дълъг, защото паметта ни е къса!...... Могат да се изброят безкрайно много цитати и примери за необятната и пословична Бай Ганьовска простотия. Трябва революция и то в най-кървав вид, иначе държавата е обречена да изчезне! Но с този, наистина прост, овчедуши, малограмотен, продажен, бездушен народ, който само на маса е велик, и след като изтрезнее се крие в миша дупка, няма да стане! И аз съм прост, и вие сте прости, за това се разбираме, такава гениална мисъл сподели Вашият любим, безсмъртен пожарникар, богоизбран вожд - слънце, с простолюдието, лошия мат'риал, който го е избрал и води стадото, към светли бъднини!!!!А, в България има ли нещо започнато и доведено до край...., освен кражбите, далаверите, интригите, невежеството, падението, простотията...!!! Една птичка, пролет не прави! Видя се, как свършват, такива последни мохикани, като Ботев, Левски, Стамболов....!! Туморът в Бъгария, който пречи да вървим напред и да жънем успехи се нарича: невежество, крадливост, предателство, бездуховност, овчедушие, селяндурщина, малограмотност!! Когато, всеки който влиза в парламента помисли именно за тези неща, и как да се изкоренят във времето, може да има светлина в тунела, в противен случай, светлината в тунела, може да е от насрещния влак!!!До кога ще се мълчи, бе? Българите, като цяло се оказаха най-боклучивия народ на Европа, статистиката и реалността го показва! Ега ти, и "обществото" и населението..... и раята!!! A, иначе румънците и гърците били цигани, боклуци...., да, ама не!!

16.03 2016 в 20:02

Това ако се случи тук, дали ще остане неосъден дупетат?