Огромна експлозия в Кабул: 90 убити и 380 ранени, ударено е и посолството ни (обновена)

OFFNews 31 май 2017 в 07:55 19539 4

Снимка REUTERS/Mohammad Ismail

Един от пострадалите вследствие на взрива от 31 май.

Мощен взрив на кола бомба в центъра на афганистанската столица Кабул покри с черна пелена центъра на града, предаде "Ройтерс".

По данни на афганистанското здравно министерство в атентата са убити 90 души, а 380 са ранени.

Експлозията е станала на 500 метра от българското посолство и по сградата има щети - счупени са прозорци, засегнат е покривът, но няма загинали или ранени българи, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на Нова тв. 

В резултат на експлозията са нанесени материални щети на сградата на дипломатическото представителство и съседните сгради, информираха от МВнР. Няма данни нападението да е било насочено конкретно към българската мисия, уточняват от Външно.

В района се намира президентския дворец и още чужди посолства, най-близкото от които до епицентъра на атентата е това на Германия.

Взривът е станал в 6:50 българско време - то е работно там и явно целта е била да има хора, предположи Каракачанов. Той успокои, че 11-те български военни в Кабул са разположени на друго място, а служители от посолството ни не са пострадали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

31.05 2017 в 09:23

Ето такива заглавия се имат предвид под термина апокалиптична журналистика. Тя не се стреми да информира, а да всява страх и ужас.

 
X

Да помогнем на украинските деца!