Новият украински президент Петро Порошенко се срещна с Путин

OFFNews 06 юни 2014 в 17:12 4331 7

Снимка Reuters

Петро Порошенко се срещна с Владимир Путин в Нормандия.

Новият украински президент Петро Порошенко се срещна с руския си колега Владимир Путин ден преди да встъпи официално в длъжност.

Двамата се срещнаха по време на тържествата за 70-годишнината от десанта на съюзническите сили в Нормандия. 

Срещата е станала в присъствието на германския канцлер Ангела Меркел.
Путин и Порошенко са разговаряли около 15 минути, като са обсъдили икономическите последствия от кризата в Украйна, а скоро се очаква да започнат разговори за мирно урегулиране на ситуация в страната.

След срещата двамата са си стиснали ръцете, посочиха световните агенции.

От Бюрото на канцеларията са категорични, че разговора между двамата политици в Нормандия отваря вратите към признаването на новия украински президент от страна на Русия.

Преди посещението си във Франция руският президент обяви, че няма да избягва никого и че най-вероятно ще се срещне с Петро Порошенко.

Мисля, че господин Порошенко има уникален шанс. Той все още няма кръв по ръцете си. Все още може да спре тази репресивна операция и да започне диалог с гражданите от Източна Украйна, посочи Путин.

Петро Порошенко беше избран за президент на Украйна на изборите на 25 май. За него гласуваха над 54% от украинците. Порошенко трябва да положи клетва като президент на Украйна на 7 юни. 

Още преди президентските избори в Украйна Путин обяви, че ще уважи избора на украинците и ще признае новия украински президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки