Quantcast

Новият президент на Украйна иска съд за Янукович

OFFNews Последна промяна на 27 май 2014 в 07:38 5432 1

Петро Порошенко

Новоизбраният президент на Украйна Петро Порошенко, известен с прозвището си "шоколадовия крал", поиска сваления с протести негов предшественик Виктор Янукович да бъде изправен пред съда.

Думите на Порошенко бяха предизвикани от коментара на Янукович след изборите в Украйна.

Сваленият президент заяви, че уважава избора на украинците, но подчерта, че вотът в страната не е легитимен.

"Мнението на Янукович ме интересува единствено дотолкова, доколкото бих желал да го видя на подсъдимата скамейка. По-добре ще е той да коментира не изборите, а сроковете на своето завръщане", отговори на атаките шоколадовият крал.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.05 2014 в 13:55

Хайтов "Толерантност в един зверилник е равносилно на смърт!"
Ирина Фарион ("Свобода"): Избирането на Порошенско ... Е “... САМОУНИЖЕНИЕ посредством САДОМАЗОХИЗЪМ”! “Инфекцията “Рошен” е поразила хората в Украйна! Да гласуваш за Порошенко – министър в правителството на “Азаров-Янукович” (Порошенко е един от създателите на Партията на регионите), и ТО СЛЕД ТОЛКОВО СМЪРТ НА МАЙДАНА, борещ се срещу олигархията, това ДАЖЕ НЕ Е БЕЗУМИЕ. Это национальное самоуничтожение способом садомазохизма", - заявила на 26 май Ирина Фарион, депутат в Радата от партия “Свобода”.. «Рошен» (Roshen) — украинска сладкарска фирма, названието е образувано от фамилията на Петър ПоРОШЕНко.