Нов печален рекорд в САЩ - 36 хиляди заразени, 756 починали с COVID-19

Експерти прогнозират, че до 1 октомври жертвите на коронавируса в страната може да достигнат 180 000

OFFNews 25 юни 2020 в 07:55 1934 0

САЩ регистрираха нов печален рекорд на заразени с коронавирус за едно денонощие от април насам - 36 хиляди, според данни от Си Ен Ен, "Ню Йорк таймс" и университета "Джонс Хопкинс", съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Общият брой на случаите на коронавирус в страната наближава 2,4 милиона. Близо половината от 50-те щати отбелязаха нарастване на случаите през последните две седмици, а някои като Тексас и Флорида регистрират всекидневни рекорди в броя на заразените. През последното денонощие жертвите на коронавируса станаха 756, с което общият им брой в страната надхвърли 120 100.

Вашингтонският университет прогнозира, че до 1 октомври жертвите на коронавируса в САЩ може да достигнат 180 000, предаде Ройтерс.

Прогнозата включва и уговорка, че смъртните случаи може да спаднат до 146 000, ако 95 процента от американците носят маски.

"Няма съмнение, че макар щатите да облекчават ограничителните мерки, САЩ продължават да се борят с голяма епидемия, която е на път да се разрасне към края на август и да се засили през септември", заяви директорът на Института за здравни показатели и оценка към Вашингтонския университет Кристофър Мърей.

Новата прогноза беше оповестена часове след като губернаторите на три щата - Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, които в началото на епидемията бяха епицентърът на коронавирусната зараза в САЩ, заявиха, че хората, идващи от други 9 щати със силно разпространение на вируса, трябва да се карантинират за 14 дни след пристигането.

За момента тези проблемни щати са Алабама, Арканзас, Аризона, Флорида, Северна Каролина, Южна Каролина, Тексас, Вашингтон и Юта, каза губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо на пресконференция.

Вчера най-сериозен ръст отбелязаха вчера Аризона, Калифорния, Мисисипи и Невада. Тексас имаше негативен рекорд в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови