Ники Хейли победи Тръмп във Вашингтон и все още има шансове срещу него

OFFNews 04 март 2024 в 08:14 3180 3

Хейли

Снимка Getty images

Ники Хейли

Бившата представителка на САЩ в ООН Ники Хейли постигна първата си победа над бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в първичните избори за президент на Републиканската партия през 2024 г., предадоха световните агенции.

Хейли спечели надпреварата във Вашингтон, окръг Колумбия, с 62,86% от гласовете срещу 33,22% за Тръмп, съобщиха от Републиканската партия на окръга. В изборите участваха общо 2035 републиканци.

Твърди се, че Хейли, която е смятана за по-умерена от Тръмп, все още има някакви шансове да надделее в крайна сметка срещу бившия президент при осигуряването на републиканската номинация. Но Тръмп е спечелил всички първични избори досега, включително в родния щат на Хейли - Южна Каролина, и е почти сигурно, че именно той ще се изправи срещу президента Джо Байдън на президентските избори през ноември.

Преди първичните избори във Вашингтон Тръмп вече беше събрал 244 делегати срещу 24 на Хейли. Победата ѝ в столицата на страната ще добави само 19 към общия ѝ брой.

Въпреки това Хейли даде знак, че ще остане в надпреварата поне до "супервторника" довечера, когато гласуват 15 щата и една територия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

3

edin slep

04.03 2024 в 12:59

Красива и умна жена срещу оранжевия любимец на реднексите ... Горките САЩ.

3714

2

GB

04.03 2024 в 10:43

Той говори просташки, с много клюки,които повтаря в захлас и редене утре го обожават. По подобие на "Аз съм прост и вие..." Те си искат мечтания живот, втората поправка, непознаването на света т.е. това нещо там не ги интересува...
Те виждат как д.т. им осъществява непостижимата мечта да станат великите американци, постигнали лек богаташки живот вместо мъката във фермата или в селското им градче, забравено от бога. Той е много настоятелен, с някаква харизма за тях (все още неразбрана от мен).

1005

1

ПР

04.03 2024 в 08:53

Чудесен филм излъчиха по HBO за тръмписткият щурм над Капитолия.Запознанство от първо лице с феновете на Дони.Шлака и лумпениада.Въпросът е,защо,подстрекателят и вдъхновител на тези бандити-социопати,самият Тръмп,ще е участник в Изборите за Президент на САЩ?!Един лъжец,манипулатор,демагог от ниска класа и популист,се домогва до най-висш пост,не само в САЩ,но и в Света!
Тръмпизъм= путинизъм,в частност=борисовщина.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика