Нетаняху заяви, че ООН проявява лицемерие към Израел

ОFFNews 22 февруари 2017 в 12:40 3311 7

Снимка AP

Бенямин Нетаняху, първият действащ израелски премиер, посетил Австралия, заяви днес, че ООН проявява лицемерие към Израел, нещо, на което по думите му Канбера смело е показвала готовност да се противопостави, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Австралия неведнъж смело е показвала готовност да се противопостави на лицемерието на ООН", каза Нетаняху пред репортери в Сидни по време на съвместна пресконференция с австралийския си колега Малкълм Търнбул.

Нетаняху заяви, че в основата на израелско-палестинския конфликт лежи "упоритият отказ на палестинците да признаят еврейската държава" и че въпросът със заселническата политика се преекспонира.Той посочи също, че не иска два милиона палестинци да стават граждани на Израел.

Макар да защити категорично Израел, Търнбул заяви, че Австралия винаги е подкрепяла решаване на израелско-палестинския конфликт въз основата на съвместното съществуване на две държави и призова Нетаняху да се върне на масата за преговори с палестинците, които буксуват от 2014 г.

Преди това, в авторска статия във вестник "Острелиън", написана специално по случай историческата визита на Нетаняху, Търнбул посочи, че правителството му няма да подкрепя "едностранчиви" резолюции, критикуващи Израел.
През декември Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, окачествяваща разширяването на еврейските селища в окупираните земи на Западния бряг и Източен Ерусалим като незаконно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

6

Лопе де Вега

22.02 2017 в 18:13

Браво, момче. Самият Юлиус Щрайхер би ти завидял, но няма. Обесиха го. Малко късно, но пак добре.

Поздрав!

10571

5

Hissarion

22.02 2017 в 17:44

Лицемерие е да използваш Холокоста за политически цели, докато самият ти провеждаш геноцид. Лицемерие е да тръбиш как подкрепяш мира, докато заграбваш земята на палестинците и поддържаш апартейда както в други държави така и в собствената си. Лицемерие е да поддържаш същите практики както ранната нацистка Германия спрямо част от населението и междувременно да ги осъждаш в исторически аспект. Лицемерие е да честваш гръмко Холокоста, а да не признаваш Арменския геноцид. Лицемерие е другото име на Израел. Защото между ционизма и нацизма няма особена разлика.

29216

3

Лопе де Вега

22.02 2017 в 13:54

Хисарлък, политическата честност на Израел не е поставяна под съмнение никога, освен от недоубити хитлероиди, които не чуват и не виждат нищо извън формулираните в Третия Райх схеми. Друг въпрос е, харесваш ли тази политика или не. Ясно ти е, че това са две големи разлики, нали?

Поздрав!

10571

2

Hissarion

22.02 2017 в 13:44

Лицемерие е другото име на Израел.