Неонацистите похвалиха Тръмп за реакцията му след Шарлотсвил

OFFNews 17 август 2017 в 12:50 2448 1

Неонацистите в САЩ похвалиха президента Доналд Тръмп за реакцията му, след като младеж прегази с колата си антирасисти в Шарлотсвил. 

След инцидента, при който загина жена, а около десет души бяха ранени, Тръмп обяви, че двете страни имат еднаква вина за случилото се, с което предизвика критики от европейски лидери, демократи и дори републиканци. 

Американски неонацистки групи обявиха, че се чувстват окрилени от реакцията на Тръмп и чувстват, че той е на тяхна страна.

"Този човек прави всичко, което е във властта му, за да ни подкрепя, а ние имаме нужда от тази подкрепа", написа Андрю Англин в сайта Дейли Стормър, една от платформите на крайната десница в САЩ.

"Изявлението на Тръмп беше справедливо и прагматично", заяви със задоволство Ричард Спенсър, организатор на шествието на крайната десница, свикано под мотото "Да обединим десницата". "Тръмп предпочете истината", заяви той, цитиран от БТА.

В Титър бившият лидер на Ку-Клус-Клан Дейвид Дюк благодари на Тръмп "за честността и куража да каже истината за Шарлътсвил" и да "осъди терористите от левицата".

Ръководителят на антиимигрантския сайт VDARE Джеймс Къркпатрик пък обяви, че Тръмп е взел участие в осветляването на "насилието на антирасисткото ляво движение".

Президентът Доналд Тръмп, каза той, "най-накрая направи това, което не е правил никой от консервативния елит - разкритикува членовете на движението на антифашистите за предизвикване на насилие по време на една законна демонстрация в Шарлотсвил."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови