Коментар на Обама за Шарлътвил стана най-харесваният туит в историята

OFFNews 16 август 2017 в 13:49 7899 5

Коментар на бившия американски президент Барак Обама за случилото се в Шарлътвил стана най-харесваният туит в историята. 

"Никой не е роден с омраза към друг човек заради цвета на кожата, произхода или религията му", написа Обама в събота, цитирайки Нелсън Мандела, след като младеж прегази с колата си протестиращи в Шарлътсвил и уби една жена, а поне 10 души бяха ранени. 

Стотици националисти протестираха срещу решението на властите да премахнат паметника на генерал Робърт Лий, командвал армиите на южняците в Гражданската война през 19-ти век. За премахването на паметника се обявиха контрапротестиращи, а 20-годишният националист Джеймс Фийлдс се вряза с колата си в тях.

Туитът на Обама получи около 3 млн. харесвания, което го прави най-харесваният туит в историята според статистиката на Туитър, съобщи БТА.

Посланието му е ретуитнато 1,2 млн. пъти.

След първия туит бившият президент на САЩ разпространи още цитати от автобиографичната книга на Мандела "Дългият път до свободата".

"Хората трябва да се научат да мразят и ако могат да се научат да мразят, могат да се научат и да обичат, защото обичта извира по-естествено от човешкото сърце, отколкото нейната противоположност", беше едно от посланията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7904

3

Nikolay Valchev

17.08 2017 в 00:59

Маймуна цитира друга маймуна.
Ай сиктир бе чернилки миризливи.

10538

1

Black Hex

16.08 2017 в 14:20

Жалък плагиат. Добре, че все пак е отбелязал на кого са въпросните слова. Или не е?