Младежът, прегазил протестиращи в Шарлътсвил, се възхищавал на Хитлер

OFFNews 15 август 2017 в 11:27 2553 7

Неонацистът, който прегази протестиращи в Шарлътсвил в събота, се е възхищавал на Адолф Хитлер и е биел майка си, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Стотици националисти протестираха срещу решението на властите да премахнат паметника на генерал Робърт Лий, командвал армиите на южняците в Гражданската война през 19-ти век. 

За премахването на паметника се обявиха контрапротестиращи, а 20-годишният националист Джеймс Фийлдс се вряза с колата си в тях. Една жена загина, а най-малко 10 души бяха ранени. 

Фийлдс е обвинен в убийство, умишлено насилие и бягство. Младежът се интересувал силно от националистическите идеи и се увличал по тактиките на нацистката армия през Втората световна война, обяви негов бивш преподавател от училище пред CNN.

Фийлдс се опитал да постъпи в американската армия през 2015 г., но бил обявен за негоден за военна служба.

Майката на младежа, която има увреждания и използва инвалидна количка, неведнъж е подавала сигнали на спешния телефон 911, като се оплаквала, че синът ѝ я бие и я заплашва с нож. 

На записи от обаждания на 911 в полицейското управление в Кентъки през 2011 г. се чува как Саманта Блум, майката на Фийлдс, разказва на полицията, че той размахал срещу нея 12-инчов нож.

В друго обаждане през 2010 г. тя казва, че синът й я ударил по главата и я заключил в спалнята, защото тя му казала да престане да играе на видеоигри.

По думите на жената младежът взима лекарства, за да потиска изблиците си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

3

Black Hex

16.08 2017 в 10:42

Е тази "америка" да не се пръкнала от Китай или индия бе чесън? Давай го малко по-сериозно. И си запиши, че в кюпа е и Австралия и Канада. Да не стане грешка при следващото ти възмущение.
 
X

Да помогнем на украинските деца!