Навални сравни живота си в наказателната колония с този на щурмовак от 'Междузвездни войни'

OFFNews 22 март 2021 в 21:41 5596 1

Снимка Instagram - navalny

Критикът на Кремъл Алексей Навални, който излежава присъда от две години и половина затвор в наказателна колония извън Москва, сравнява ежедневието си в затвора с това на щурмовак от "Междузвездни войни".

В публикация в Instagram 44-годишният опозиционен политик описа две части от ранните си сутрини, които "обожава".

Първата, пише той, идва малко след събуждането на затворниците в 6:00 сутринта.

Осъдените незабавно са отведени в двора на затвора, казва Навални, където се подготвят за утринни упражнения, докато слушат руския национален химн през високоговорители и глас, който крещи: „Всички приветствайте нашето свободно отечество!“

Тогава затворниците започват да маршируват на място, частта от упражненията за която Навални пише, че по негово предложение „всички в моята група наричат „Империята отвръща на удара“.

„В този момент си представям, че снимам руски римейк на „Междузвездни войни“, където вместо имперски щурмоваци има затворници в зелени якета и шапки с наушници“, каза Навални.

"Защитавайки интересите на императора, космическите затворници пътуват от планета на планета, потискайки бунтовниците. Но където и да се намират, точно в 6:05 сутринта те слушат химна, в 6:10 сутринта правят упражнения", добави той.

Това е вторият коментар на опозиционера след като потвърди, че ще изтърпява присъдата си в едно от най-известните съоръжения в обширната руска мрежа от над 600 трудови колонии.

В първата си публикация в Instagram от затвора една седмица по-рано Навални пише, че е затворен в „истински концентрационен лагер“.

По-рано в понеделник руски военен съд отхвърли жалбата на Навални за липсата на наказателно разследване за отравянето му.

Критикът от Кремъл обвини руските следователи, че не са започнали разследване, за да открият виновните за нападението срещу него с нервнопаралитичния агент "Новичок" от съветската епоха през август миналата година.

Навални казва, че отравянето е извършено по заповед на президента Владимир Путин, твърдение, което Кремъл многократно отрича.

След като прекара месеци в Германия, възстановявайки се от нападението, Навални се върна в Москва в средата на януари и незабавно бе задържан от властите по обвинения в нарушаване на условна присъда, докато е в чужбина. Той беше осъден на затвор през февруари.

И в двата си публикации в Instagram от затвора Навални изпраща доза оптимизъм, завършвайки в понеделник с „Нека силата бъде с вас!“ и емотикони с намигване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови